Testad produkt: Dashlane
Pris: 380 kronor/år. Saknar familjekonton.

Dashlane

Dashlane är Lastpass största konkurrent om platsen som världens mest populära lösenordshanterare, och när vi testar det börjar det bra. Vi går till webbplatsen och efter bara två klick börjar Windows-programmet installera. Det tar en stund, men snart är vi igång och har skapat ett konto med huvudlösenord. Dashlane är inte lika noggrant med att påpeka hur viktigt huvudlösenordet är som konkurrenterna, och säger ingenting i installationen om säkerheten.

Dashlane

Själva programmet är ett av de mest väldesignade i testet. Det är lätt att navigera och förstå hur du ska göra utan några instruktioner. Att få in webbläsarpluginer går också smidigt.

Därefter stöter vi på ett första hinder. När vi testar att spara inloggningen på Google får vi inte upp ett förslag om att spara det och pluginen verkar inte ha något sätt att manuellt spara redan ifyllda uppgifter. Vi får alltså manuellt spara inloggningen, vilket dock går snabbt och enkelt. Trodde vi. När vi sedan försöker logga in syns inte de sparade uppgifterna bland förslagen. När vi har fyllt i användarnamnet klarar Dashlane dock att ge oss lösenordet, och det verkar fungera bättre på sajter där användarnamn och lösenord fylls i samtidigt.

Gratisversionen en besvikelse

För att vara ett populärt alternativ till Lastpass har Dashlane en riktigt undermålig gratisversion. Du får ingen som helst synkning av uppgifter, trots att Dashlane är en renodlad molntjänst. Dessutom är premiumversionen den dyraste i testet – dyrare än ”lyx”-tjänsten 1 Password. Och det finns inga familjekonton som gör det mer överkomligt om ni är flera som ska ha den.

Dashlane

På säkerhetsfronten ser det däremot ganska bra ut. Dashlane skryter inte så mycket om det, men om du rotar runt lite kan du hitta information som beskriver säkerhetsmodellen i detalj.

Känslan vi får när vi testar och tittar på webbplatsen är att Dashlane är mer måna om sina mobilkunder än de som kör Windows (eller Mac).


Fakta Dashlane

Kontakt: dashlane.com
Testad: Maj 2018
Fakta: Fristående skrivbordsprogram för Windows. Enbart lagring i molnet.
Övrigt:
Pris: 380 kronor/år. Saknar familjekonton.

Testa Dashlane här!

plus

På svenska.
Ordentligt Windows-program.

minus

Kan inte spara ett login för flera domäner.
Betydligt sämre gratisversion än Lastpass.
Dyrast i testet.