Enpass

Enpass är ett ganska nytt alternativ, som har valt en modell som är på utgående. Det finns ingen prenumerationstjänst, programmet lagrar alltid sitt krytperade valv lokalt på din dator eller enhet, och vill du synka med andra enheter måste du själv ordna molnlagring. Det är samma modell som 1 Password länge använde, och Enpass verkar ha sett ett utrymme för ett program som behåller den när övriga går till molnet.

Vad som är riktigt trevligt är att skrivbordsprogrammet för Windows (och Mac och Linux) är helt gratis. Mobilapparna kostar en dryg hundralapp men det finns alltså inga prenumerationstjänster så långt ögat når.

Enpass

Till vår stora glädje är Enpass Windowsprogram en fröjd för ögat. Det är enkelt att installera, kan arbeta helt lokalt utan någon uppkoppling, och själva programmet är logiskt upplagt med bra organisation.

Efter att ha installerat webbläsarpluginen testar vi att spara och fylla i lösenord, och det fungerar också snabbt och lätt. Precis som med flera andra program i testet har vi problem med Google (den vill inte kännas vid att vi håller på att logga in), men att spara inloggningen manuellt är smidigt och det fungerar direkt när vi försöker logga in.

Enpass webbläsarplugin är också en av de i testet som har förstått att om du öppnar den på en sida så vill du se dina sparade inloggningsuppgifter för den domänen, oavsett om du är på inloggningssidan eller inte.

Enpass lösenordshanterare

Öppen källkod för säkerhet

Enpass använder den krypteringsmotorn Sqlcipher för kryptering, en beprövad teknik med öppen källkod som därför har granskats av fristående experter. Kryptering och dekryptering sker bara i arbetsminnet på din dator (eller mobil) och även om du använder molnsynk via Dropbox eller en annan tjänst är det enda som lagras där de redan aes-krypterade uppgifterna.


PC för Alla Bäst i testFakta Enpass

Kontakt: enpass.io
Fakta: Fristående skrivbordsprogram för Windows. Lagring lokalt med frivillig synk via din egen molnlagring (Dropbox, Box, Google Drive, Onedrive eller Icloud).
Övrigt:
Pris: Gratis för Windows och Mac, 110 kronor för mobil.

plus

Helt gratis för dator och billigt för mobilsynk.
Väldigt bra Windows-program.
Hög säkerhet med öppen källkod.

minus

Inte lika beprövad som 1 Password.

Betyg 10 av 10