Testad produkt: F-Secure Key
Pris: 275 kronor/år, saknar familjekonton.
 

F-Secure Key

Finska F-Secure är mest känt för sitt antivirusprogram, men utvecklaren har också flera andra säkerhetsrelaterade program och tjänster. Ett av dessa är lösenordshanteraren Key.

F-secure Key lösenordshanterare

F-Secure Key är ett skrivbordsprogram för Windows. Det installeras snabbt och enkelt och vi är strax igång efter att ha skapat huvudlösenordet. Programmet använder inte konton utan lagrar all data lokalt på datorn. Om du skaffar en premiumprenumeration kan du synka mellan olika enheter. Då ansluter du nya enheter till din huvudenhet genom att generera speciella nycklar som du fyller i i programmet.

För att skydda dig mot bortglömda huvudlösenord kan du skapa en nödnyckel i form av en qr-kod som du kan skriva ut och lägga på en säker plats.

F-Secure

Lite väl enkel plugin

När programmet var nytt fanns ingen webbläsarplugin alls. Det gör det numera, men den är fortfarande extremt minimalistisk. Säkerheten är det inget fel på, när du har installerat den måste du fylla i en kod du får i programmet för att aktivera den.

Den allvarligaste bristen är att programmet aldrig erbjuder sig att spara nya inloggningsuppgifter. Det enda pluginen kan göra i webbläsaren är att fylla i redan sparade uppgifter. För att spara en inloggning måste du öppna programmet, klicka på plus-knappen och fylla i alla uppgifter manuellt. Det riskerar snabbt att leda till att du inte använder programmet fullt ut.

Hög säkerhet och ett hyfsat billigt premiumalternativ är bra saker med programmet, men det finns tveklöst bättre alternativ.


Fakta F-Secure Key

Kontakt: F-Secure
Testad: November 2019
Fakta: Fristående skrivbordsprogram för Windows med genväg i Meddelandefältet.
Övrigt:
Pris: 275 kronor/år, saknar familjekonton.

Testa F-Secure Key här!

plus

En av de billigaste alternativen.
Hög säkerhet.

minus

Du måste spara loginuppgifter manuellt.
Krångligt att installera webbläsarpluginen.
Det enda pluginen kan göra är att fylla i sparade uppgifter.