Keeper

Keeper har goda omdömen och rekommenderas av många användare, men när vi testar stöter vi på patrull omedelbart. Keeper vill att vi går igenom en guide och vi hittar ingen utväg annat än att bara ignorera den. Gränssnittet i webbläsaren är också väldigt sparsmakat och känns inte alls som något som klarar av att utmana de bästa.

Vi får heller ingen indikation på att det finns ett skrivbordsprogram, men det gör det. Men när vi öppnar det möts vi av exakt samma gränssnitt som i webbversionen. Mycket märkligt, och inte alls användarvänligt.

Keeper

Fördelen med att installera programmet är att vi får en möjlighet att fylla i inloggningsuppgifter i andra program än webbläsaren. Du börjar med att skapa ett kortkommando som öppnar en dialogruta där du väljer en uppgift som sedan klistras in i den aktiva textrutan. För program med login är det praktiskt, men fungerar inte perfekt. I exempelvis Steam fungerar det inte alls.

Hög säkerhet

Keeper är en av de säkraste tjänsterna i testet. Förutom aes-kryptering av själva uppgifterna används flera lager av kryptering för att överföra de redan krypterade uppgifterna mellan olika enheter, och för att flytta din underliggande krypteringsnyckel till nya enheter du loggar in på.

Keeper

Dessutom finns en funktion för att dela enstaka inloggningsuppgifter med andra Keeper-konton. Orsaken är att de då har ett eget unikt rsa-nyckelpar så att uppgifterna skickas tryggt utan att Keeper eller någon annan kan läsa dem.


Fakta KeeperBra val

Kontakt: keepersecurity.com
Testad: Maj 2018
Fakta: Har skrivbordsprogram för Windows, men med i princip samma gränssnitt som på webben. Kan kontrollera säkerheten på dina olika konton.
Övrigt: Du kan använda Windowsprogrammet utan att skapa ett molnkonto, men då kan du inte synka med andra enheter alls och en del andra funktioner saknas också.
Pris: Från 290 kronor/år, 575 kronor för familjekonto.

Testa Keeper här!

plus

Hög säkerhet.
Smart säker delning av uppgifter.
Kan fylla i uppgifter i andra program än webbläsare.

minus

Krångligt webbaserat gränssnitt.