Sticky Password

Efter att ha testat Lastpass och Keeper är första intrycket av Sticky Password mer gediget. Här får vi omedelbart ett riktigt Windowsprogram med ett mer genomarbetat gränssnitt, genväg i Meddelandefältet och inget webbaserat så långt ögat når.

Sticky Password

När vi har skapat ett huvudlösenord och valt att aktivera molnsynk (du kan också spara lokalt och synka med wifi) kan vi välja att installera pluginer för alla installerade webbläsare, eller bara några. Till sist får vi en snabb genomgång av hur programmet används och så är vi igång.

Gränssnittet är lättarbetat, och det är enkelt att spara nya inloggningar både genom att låta programmet spara dem när du loggar in någonstans och manuellt i programmet. Är det något vi kan klaga på är det att det bara finns fyra kategorier: login för webben, login för program, identiteter och anteckningar. Bankkort till exempel, ligger märkligt nog som en detalj inuti enskilda identiteter – opraktiskt och mindre intuitivt än konkurrenterna.

Sticky Password

Sticker inte ut

Sticky Password gör vad det ska hyfsat bra, är ganska enkelt att använda, kostar ungefär som genomsnittet och verkar vara ganska säkert. Men det sticker egentligen inte ut från mängden på något sätt. Det har inga fantastiska ”killer”-funktioner och när vi avinstallerar det och testar nästa program är det inget speciellt vi saknar. Det är kort sagt lite tråkigt.


Fakta Sticky Password

Kontakt: stickypassword.com
Testad: November 2019
Fakta: Har ett skrivbordsprogram för Windows. Du kan välja att aktivera molnsynk eller hålla all data lokalt på datorn.
Övrigt:
Pris: 250 kronor/år. Saknar familjekonton.

Testa Stickypassword här!

plus

Kan fylla i uppgifter i andra program.
Bättre Windows-integration än flera alternativ.

minus

Saknar stöd för hidpi på högupplösta skärmar.
Inte speciellt på något sätt.