Lenovo Yoga 900

Lenovo Yoga 900

Lenovo Yoga var den första datorn vi någonsin såg med Windows 8. Den coola vikbara datorn som funkade både som notebook, digital fotoram och surfplatta fick snart många efterföljare. Lenovo släppte flera egna och 2014 kom Yoga 3 Pro med sitt läckra flerledade gångjärn. Nya Yoga 900 är inte så nyskapande, utan mest en finputsning av den modellen.

I det här testet är det ingen jättefördel att kunna köras i surfplatteläge, äkta surfplattor är mycket mer praktiska för det, och här har vi fokuserat på vanlig notebook-användning. Men visst, ett litet plus i kanten blir det.

Vårt testexemplar har silvergrå utsida (men den ikoniska knall-orangea finns också fortfarande) och inuti är det svart glas i skärmen och svart, gummiaktigt fejkläder runt tangentbord och mus. Vi är inte helt förtjusta i det materialvalet. Det drar åt sig smuts och känns småsvettigt.

Musplattan är jämförelsevis liten jämfört med de andra datorerna i testet, men har utmärkt respons. Kontrollen i pekskärmen är även den klockren. På undersidan hittar vi också två högtalarelement som ger oss riktigt imponerande ljud med tanke på storleken.

Lenovo Yoga 900

Skärmarna är överlag av toppkvalitet i det här testet och Yoga 900 är inget undantag. Samma höga upplösning som i de flesta, neutrala färger och bra betraktningsvinklar. Däremot är ljusstyrkan rätt låg, även när vi drar upp den till hundra procent.

Prestanda är övertygande bra, processorn jobbar på effektivt och dess generöst tilltagna ssd ger oss extra korta söktider. Batteritiden är övertygande, vi får som mest ut drygt tretton timmars jobbtid om vi tar det lugnt och dämpar skärmen.

Datorn har två usb 3.0-portar, en usb c-port och även laddningsporten är usb-formad och kan användas som extra usb. Lenovos usb c-port fungerar också som skärmutgång och stödjer displayport, men inga andra thunderbolt-funktioner. Tyvärr får vi inte med någon adapter.

Skillnaden i trådlös uppkoppling mellan datorerna är minimal, det är ac-wifi med mimo-teknik och bluetooth 4.0 eller 4.1 i samtliga. Räckvidden för wifi verkar dock aningen kortare i Yoga 900 än i de övriga datorerna, men det ska inte vara något problem annat än i extrema fall.

Fakta Lenovo Yoga 900 80MK005XMX

Processor: Intel Core i7 6500U, 2,5 GHz dual core
Grafik: Intel HD Graphics 520
Minne: 16 GB
Lagring: 512 GB ssd
Bildskärm: 13,3 tum blank ips, 3 200 x 1 800 bildpunkter
Pekskärm: Ja
Webbkamera: 720p
Anslutningar: 2x usb 3.0, usb 3.0 (typ c), headset
Trådlöst: 802.11a/b/g/n/ac, bluetooth 4.0
Kortläsare: Sd, sdhc, sdxc, mmc
Operativsystem: Windows 10 Home
Övrigt: Video ut via usb c
Storlek: 32,4 x 22,5 x 1,55 cm
Vikt: 1,29 kg
Pris: 16 490 kr på Dustin


Bra prestanda
Stor ssd
Mycket bra batteritid
Bra inbyggt ljud


Högljudd kylning
Något ljussvag skärm
Dyr

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10