Tiden år rysligt fort och det är bara några dagar kvar till julafton. Lugn bara lugn – vi hjälper dig hitta den optimala julklappen som alla blir glada för, som går att få tag i på kort varsel.
 


Julklappar


Skippa leverenstiden

Att köpa prylar på nätet är smidigt. Det enda problemet är det här med leveranstider, framför allt så här i juletid. Det finns dock några nätbutiker som låter dig plocka upp butiken i en butik nära dig redan samma dag! Du kan med andra ord i lugn och ro skrolla dig fram till rätt julklapp för att sedan spatsera och hämta upp den helt stressfritt. Här är några tekniktunga återförsäljare som erbjuder denna tjänst:
 


Naturskyddsföreningen
 

Välgörenhet

En julklapp alla blir glada för är en gåva till valfri välgörenhetsorganisation i deras namn. Här finns det massor att välja mellan, alltifrån fadderskap till regnskogen eller en get till behövande familjer i Nepal, beroende på vad du och den som ska få julklappen vill stödja. Här är några organisationer att välja mellan:

Världsnaturfonden. Bli fadder till diverse djur, natur eller bara naturen i allmänhet. I fadderskapet ingår diverse premier (obs premierna anländer efter julafton för den som beställer efter 10 december).
Röda korset. Ge bort rent vatten, ett julpaket eller ett matpaket. Få ett digitalt gåvobevis direkt att skriva ut.
Barncancerfonden. Välj mellan att ge bort ett gåvobevis eller en gåva (fysiska gåvor är dock leverans efter jul) där en del av kostnaden går till cancerforskning och stöd till drabbade familjer.
Rädda barnen. Välj mellan att ge bort ett matpaket, sovpaket, skolpaket eller lekpaket till barn som lever i krigshärjade länder.
Läkarmissionen. Läkarmissionen hjälper utsatta människor över hela världen. Här finns det massor av alternativ att välja mellan, från brunsborrning i Niger till kvinnliga entrepenörer i Indien.
UNHCR. FN:s flyktingorgan som hjälper familjer på flykt. I jul kan du ge bort paket somvärmer, såsom värmande filtar, tält och kaminer.
Naturskyddsföreningen. Ge bort en julgåva till naturen, till exempel till skogen, havet eller hållbart jordbruk.
Unicef. Ge bort en gåva till barn som behöver det mest. Du kan till exempel ge bort en cykel, vinterkläder, vattenreningstabletter, och mycket mer.
SOS Barnbyar. Bidra till att ge barn ett tryggt hem i jul.


Viaplay

Ge bort lite filmmys

Det fullkomligen dräller av olika streamingtjänster och få har alla på samma gång. Ge bort en prenumeration på valfri tjänst och bjud på lite mysig serie- eller filmmaraton i höstmörkret.
  
Missa inte: Läs våra bästa tips på filmer och serier på C more, Viaplay, HBO Nordic och Netflix här!


App Store
 

Presentkort på valfri appbutik

Idag har alla en smartphone vilket betyder att alla blir glada av en riktigt rolig app. Dessvärre kostar de ibland mer än man vill betala för någonting som man faktiskt bara använder i telefonen. Som tur är finns det presentkort att köpa för både Iphones och Android-lurar.​ 
 
Läs också: M3:s stora julklappsguide!


PFA

Prenumeration på valfri tidning

Varför inte köpa en prenumeration på en tidning som tros kan vara intressant? Vidare det är teknik, vetenskap eller mode finns det alltid ett lyxigt månadsmagasin att köpa prenumeration på. Eller varför inte en dagstidning?
 


Nintendo eShop

Mer spel till folket!

Hinner du inte springa ut och köpa ett fysiskt spel? Inga problem, att köpa ett presentkort på nedladdningsbara spel tar bara några sekunder och har ingen leveranstid. Beroende på vilken plattform din älskade gamer huserar på finns det olika affärer att välja mellan. Spelar hen mest på pc är ett presentkort på Steam förmodligen alltid uppskattat. Hos CDON kan du köpa presentkort för Playstation Store och Xbox Live beroende på vilken spelkonsol som går varmast.


People
 

Ljudböcker

Vet du med dig att några av dina nära och kära älskar ljudböcker, eller tror du att någon verkligen skulle uppskatta det? Det finns många ljudbokstjänster att välja mellan, oavsett om du vill ge någon möjlighet att köpa till en till bok på ett redan befintligt konto eller ge någon bidrag att starta ett nytt konto med. Här är några av tjänsterna på marknaden för tillfället:
 
Läs vårt test av ljudbokstjänster här!


Adobe

Adobe-sviten (eller bara ett program)

De flesta som jobbar med någonting kreativt vet att Adobe-sviten är ganska oslagbar när det gäller programvara. Tyvärr kostar det därefter. Unna en vän eller familjemedlem att släppa kreativiteten fri genom att bjuda på ett Creative Cloud-abonnemang, antingen på hela sviten eller på bara ett program, till exempel Photoshop. Köp Adobe Creative Cloud här!


Julklapp
 

Bjud på en rolig konsert

Letar du en julklapp till en stand up-älskare? Eller är din kompis kanske ett riktigt musikalfan? Här är några sidor att spana in efter roliga evenemang:
 


Julklapp

Ge bort gratis musik

När allt fler musikartister bojkottar Spotify börjar de andra, konkurrerande musiktjänsterna bli allt mer frestande. Ge bort en chans att testa ett nytt utbud - eller varför inte bjuda på några månader till på den ordninarie?


Foto: David Becker

Boka en resa

Känns det tråkigt att köpa ett presentkort? Överraska med en riktig rolig resa till valfritt resemål. Tar några klick att köpa och du kan dessutom passa på att boka biljett till dig själv också. Här är några hemsidor där du kan jämföra olika resor:​SF

Presentkort Bio

Det fullkomligt regnar av mastodontfilmer den här julen! Köp ett presentkort med passande motiv i närmaste biosalong, eller beställ ett från Filmstadens hemsida och få det hemskickat inom två dagar.