Googles webbläsare Chrome kan bli kraftfullare med hjälp av Tillägg. Det här är små program som körs direkt i webbläsare. Som regel dyker de upp som en extra liten ikon till höger om det fält där du fyller i webbadressen.

Att installera ett tillägg är busenkelt. Surfa bara till chrome.google.com/extensions, sök på tilläggets namn (eller klicka på direktlänkarna nedan) och installera med hjälp av Lägg till, Lägg till tillägg.

Observera att du bara kan använda dem om du kör Google Chrome. Kör du i stället Microsoft Edge kan du läsa vår artikel om tillägg här.

Chrome

Visa dina mejl – direkt i webbläsaren

Om du kör Gmail kan du ha nytta av tillägget Google Mail Checker. Det förser Chrome med en ikon som aviserar när du har nya mejl.



Chrome

Spara hela sajten som bild

Som namnet skvallrar om är Full Page Screen Capture ett tillägg som sparar en hel sajt, alltså inte bara det du ser på skärmen. Klicka på ikonen och välj Download-knappen så kan du spara en bild-fil.



Chrome

Blockera Facebook

Om du har svårt att fokusera när du surfar kan du installera tillägget Stayfocusd. Det blockerar sajter som distraherar dig, till exempel Facebook. Klicka bara på Stayfocusd-ikonen och ange hur många minuter du tillåter dig själv att besöka den aktuella sajten.



Chrome

Bättre koll på klockan

Oavsett om du har vänner runt om i världen eller bara vill följa nyheterna kan du vilja veta vad klockan är. I Foxclocks lägger du till de städer du är intresserad av sedan finns aktuell tid ett klick bort. Du kan också välja att ständigt visa dem längst ned i webbläsaren.


Här är smartaste att göra-listan

Att göra-listor gör oss mer effektiva, och en populär variant heter Any.do. Om du installerar tjänstens Chrome-tillägg kommer du åt dina listor direkt från webbläsaren. Any do är gratis men kräver registrering.
En annan populär att göra-lista med Chrome-tillägg är Todoist.


Chrome
 

Spara artiklar till senare

Ibland har vi inte tid att läsa en intressant text på internet. Med Chrome-tillägget Pocket kan du spara den till senare. Klicka bara på ikonen så sparas den i ditt Pocket-konto och du kan läsa den när du vill – i dator, mobil eller platta. Läs mer i vår artikel om Pocket.


Ge musikklippen text

Chrome-tillägg kan koppla ihop olika tjänster. Musixmatch är exempelvis en databas för låttexter, och deras Chrome-tillägg kan kopplas till Youtube. Slår du på det får du automatiskt textremsa på de musikvideor du tittar på.