Skanna vinflaskan så får du veta mer

Behöver du hjälp att välja vin? Med appen Delectable är det bara att hålla upp telefonen framför vinetiketten och trycka på trycka på Scan. Efter några sekunder kan du läsa vad andra användare och vinkännare ger den för betyg.
Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS


Vinskanner med svensk koppling

Tyvärr är Delectable amerikansk, vilket märks när man försöker skanna svenska vinflaskor. En app som är bättre anpassad till Sverige är Vivino, som även kan ge dig Systembolagets priser.
I övrigt är upplägget ungefär detsamma.
Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS
Ladda ner till Windows Phone

Vivino

Appen som hittar rätt vin till maten

Det är svårt att välja vin, och på fina restauranger ger en sommelier rekommendationer. Med appen Winestein kan du göra samma sak hemma. Ange bara vad du har tänkt äta så får du tips om vad som passar. Du kan även göra tvärtom och välja mat utifrån vin.

Grundfunktionerna är gratis, men det finns även en premiumversion för cirka 50 kronor.

Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS

Weinstein

Kolla Systemets sortiment i realtid

Om du är osäker på var du kan hitta ett visst vin får du hjälp av Systembolagets app eller sajt. Leta bara upp en produkt så ser du i vilka butiker det finns – i realtid.

Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS


Här hittar du alla testvinnare

Vinkatten

Många tidningar testar vin, och sajten Vinkatten samlar ihop recensionerna. Betygen omvandlas till en 10-gradigskala och utifrån detta visas de bästa vinerna – i valfri priskategori. Tyvärr är informationen i skrivande stund hopplöst föråldrad, vilket gör nyttan ganska begränsad.


Promillekollen ser till att du dricker lagom

Vin kan förstås skapa problem, och Systembolaget har tagit fram appen Promillekollen som hjälper dig att dricka ”lagom”. Du fyller i kön, vikt, längd och ålder – och när du dricker anger du det i appen. Den visar sedan automatiskt promillehalten i blodet.

Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS