VD:n för den tyska telefonoperatören Deutsche Telekom, Kai-Uwe Ricke tycker att företag som till exempel Google borde vara med och betala för utbyggnaden av Internet.

–Det borde inte bara vara användarna som ska betala för den här nya världen. Även webbföretagen som använder sig av infrastrukturen till sitt företag borde medverka. Vill inte användarna betala och vill inte företag, så som Google, betala så blir det inga nya höghastighetsnätverk, sa Kai-Uwe Ricke till den tyska pressen.

Enligt Ricke har företag som Google snyltat på andra alldeles för länge. Hans åsikter delas också av andra - de amerikanska företagen AT&T och Verizon Communications har gjort liknande uttalanden.

–De (Google med flera) färdas på våra nätverk som kostar en förmögenhet utan att bidra med mer än några billiga servrar, sa John Thorne, vd för Verizon Communications.

Hur företagen ska vara med och finansiera är ännu oklart.

-Det här är inget man bestämmer över en natt, men vi komma på ett sätt att dela på de här enorma kostnaderna, sa Mark Nierwetberg, talesman för Deutsche Telekom.

Källa: Computerworld