Om vi börjar med det enkla så är Eizo Foris FS2735 en 27-tums wqhd-skärm med en bildstorlek på 2560x1440 bildpunkter. Den har en ips-panel och maximala ljusstyrkan ligger på 350 candela/m2, panelkontrasten är 1000:1 och svarstiden är 4 millisekunder grå-till-grå. En ganska normal modern bildskärm av lite bättre kvalitet alltså.

Bildkvaliteten är verkligen mycket bra. Redan med grundinställningarna har du en grym färgvisning och ips-panalen gör att färgerna förblir mycket bra även om du ser på skärmen i vinkel. Skärmen är bra både på att teckna nyanser i mörka och ljusa delar av bilden. Utöver grundinställningarna har du ett antal färdiga färglägen och kan dessutom fritt justera färgvisningen.

Eizo Foris FS2735
Skärmen har lite kantig design. Tunn ram runtom ger ett desto snyggare intryck när skärmen slås på.

Vrid och vänd på alla ledder

Ser vi på det fysiska utförandet så har Foris FS2735 tunn ram, 10 mm på alla sidor. Den har en höj- och sänkbar fot, höjden kan justeras lite drygt 15 centimeter. Du kan vrida skärmen i sidled och tack vare att foten är ledad kan du vinkla den hela 40 grader i höjdled. Dessutom kan du ställa skärmen på högkant, både åt vänster och åt höger.

Du har en modern uppsättning bildingångar, dvi-d, dubbla hdmi och en Displayport. Skärmen har en inbyggd usb 3-hubb och stereojackingång för ljud. Ljudet kan antingen spelas upp via de inbyggda högtalarna på en watt eller så pluggar du i högtalare eller hörlurar i ljudutgången. Ljudet i högtalarna är okej, men som så ofta med inbyggda högtalare är det ingen hifi-upplevelse.

Foris FS2735 har lite bökig manövrering av inställningsmenyn. Du har fyra knappar baktill, en är av/på, två används som direktknappar för val av ingång respektive färgläge. Den fjärde är en kombinerad tryckknapp och joystick som du använder för att styra inställningsmenyn. Har du smidiga fingrar och efter lite inlärning så är den hyfsat snabbjobbad och trevlig. Men det tar ett tag att vänja sig.