Lenovo Thinkpad X1 Yoga

Lenovo Thinkpad X1 Yoga

Tidigare har bara ett enstaka antal väldigt exklusiva Lenovo-datorer hetat X1, men nu breddar Lenovo utbudet och sätter den stämpeln på fler produkter, till exempel surfplattor och skärmar. X1 ska vara tillverkarens bästa och mest exklusiva produkter, och det märks inte minst på nya Lenovo Thinkpad X1 Yoga. Det är en 14 tums ultrabook med 360 graders vridbar skärm och medföljande stylus-penna, Core i7-processor och extra snabb ssd.

Det som gör att den sticker ut är skärmen. Vi har länge undrat när vi skulle få se oled i en notebook. Nu behöver vi inte undra längre, Thinkpad X1 Yoga går att få med en 2560x1440 pixlars oled-panel. Det ser riktigt, riktigt snyggt ut, kan vi meddela.

Sprout by HP

Sprout by HP

Sprout är en minst sagt udda skapelse från HP. En allt-i-ett med en projektor och en 3d-kamera monterad på en arm upptill, och en blank vit yta istället för ett tangentbord. Det här är en dator specialbyggd för 3d-modellerande. Placera ett föremål på ytan framför skärmen och datorn läser in den som en 3d-modell som du sedan kan manipulera, och tillslut skriva ut med valfri 3d-skrivare.

Hur användbart det här är i var mans hem vet vi inte, och datorn verkar ganska opraktisk för att använda till något annat än just 3d-modeller. Men coolt är det.

Samsung Galaxy Tab Pro S

Samsung Galaxy Tab Pro S

Gränserna mellan surfplattor och datorer är lövtunna, och därför räknar vi in den här lövtunna Windows-plattan som en av mässans hetaste datorsläpp. Galaxy Tab Pro S är slimmad och lätt som en Ipad Pro och kraftfullare än en Surface 3, och visar en gång för alla att det går att bygga Windows-plattor som är lika behändiga som de med Android och IOS.

Det här är dessutom datorn som innebär Samsungs återtåg på Windows-sidan, sedan de lade ner pc-verksamheten i Europa i slutet av 2014. Vi säger välkommen tillbaka, och hoppas att de stannar.

Razer Core

Razer Core och Asus ROG XG2

Två tillverkare, samma tanke. Razer och Asus visade bägge upp tunna ultrabooks som får grafikkraft från massiva externa desktop-grafikkort, som kopplas in via nya usb typ c-kontakten.

Razer har kommit längst, med både grafikkortsboxen Racer Core och slimmade 12,5-tumsdatorn Razer Blade Stealth och en Thunderbolt 3-koppling mellan dem. Razer Blade Stealth går redan nu att köpa i USA, och Core går snart att förbeställa.

Asus Rog

Asus lösning kräver inte Thunderbolt 3, utan kör på usb c med pci express-stöd. Dessutom har den två sladdar mellan datorn och grafikkortslådan, där den andra laddar datorn medan du är inkopplad. Asus var mer förtegna om datorn som användes för att koppla in till grafikkortslådan ROG XG2. Det är en än så länge icke namngiven modell.

MSI Gaming 27XT

 MSI Gaming 27XT
På tal om grafikkort, en sak som vi länge stört oss på är att det inte verkade finnas några riktigt kraftfulla allt-i-ett-datorer för spel. Istället för riktig desktop-grafik har de fått dras med slöare mobila grafikkort. Det här är klumpar som ändå bara står på skrivbordet, så enda anledningen att göra dem superslimmade är estetiska. Varför inte göra tvärtom och bygga en allt-i-ett med maxade komponenter? Strunt samma hur det ser ut.

Nu verkar MSI ha hört våra böner och visar upp Gaming 27XT, en allt-i-ett med en 27 tums 144 Hz skärm som är perfekt för spel, och nu äntligen grafikprestanda som gör en sådan skärm rättvisa. Datorn har nämligen en extra ”ryggsäck” baktill som rymmer ett kraftfullt desktop-grafikkort. MSI är än så länge förtegna om exakta specar eller när den lanseras, men vi lovar att tjata på den tills vi får veta mer.

MSI Gaming 27XT