Zyxel PLA5456 är en så kallad powerlineadapter. Du pluggar in den ena av de två adaptrar som medföljer i paketet i ett eluttag intill din router och den andra adaptern någonstans i huset där ditt trådlösa nätverk har svårt att nå. Du ansluter sedan den första adaptern till routern med en nätverkskabel och drar en nätverkskabel från adapter två till den enhet du vill ansluta till nätverket. (Eller som i detta fall två nätverkskablar och två enheter). Vips, så har du fått nätverksåtkomst utan att behöva dra en massa fula och trassliga sladdar genom huset!

Missa inte: Så snabbar du upp datorn med en ssd-disk

Zyxel PLA5456
Zyxel PLA5456 säljs i tvåpack. Det går sedan att koppla in fler adaptrar en och en.

Det som utmärker Zyxel PLA5456 är dels att den är snabb, dels att den har en pass through-funktion. Denna innebär att powerlineadaptern inte blockar eluttaget, utan släpper igenom strömmen och låter dig ansluta andra prylar (eller förgreningsdosor) direkt i adaptern.

Just i fallet Zyxel PLA5456 är detta extra användbart då adaptern är väldigt stor och klumpig. I ett uttag med två kontakter ansluts den till ena och blockerar den andra, men den förlusten kan som sagt kompenseras med en förgreningsdosa.

Övertygande snabb

Att installera powerlineadaptrarna är verkligen busenkelt. På mindre än en minut (om du inte bor i ett alltför stort hus) är du igång. Den enda (valfria) inställning som behövs göras är att kryptera anslutningen, något som görs med två snabba knapptryck på adaptrarna.

Zyxel PLA5456
Klumpig. Zyxel PLA5456 är stor och tar mycket plats i eluttaget.

Väl på plats visar sig Zyxel PLA5456 vara en riktigt snabb rackare. De 1800 Mbps som anges på förpackningen är förstås (som vanligt) bara en fantasisiffra, men vi kommer upp i (jämfört med andra powerlineadaptrar och wifi) fullt godkända 350 Mbps. Detta räcker förstås mer än väl för att överglänsa de flesta internetuppkopplingar, men tänk på att detta är vad alla till adaptern anslutna enheter måste dela på i nätverket.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

ZyXEL PLA-5456 Twin Pack Pris vid test: 1079 kr.

Bästa pris just nu: 1069 kr