Att hålla reda på tidszoner kan vara knepigt. Vid 13:00 är det normal arbetstid för dig, men har din bekant eller affärskontakt i USA vaknat än, och har kontakten i Asien gått hem för dagen? Eller så är du kanske ute och reser och vill kontakta någon där hemma utan att väcka dem. Frågorna kan vara många när det gäller klockan i en modern värld.

Missa inte: Stoppa datatjuven i Windows 10

Du kan bespara dig själv både huvudvärk och en massa huvudräkning genom att låta Windows hålla reda på tiderna åt dig och lägga till klockor för tidszoner du regelbundet eller tillfälligt behöver ha koll på i din dator. Klockorna är diskreta och visas bara när du håller pekaren över eller klickar på din vanliga klocka.

Utöka Windowsklockan med flera tidszoner

Inställningar

1 INSTÄLLNINGAR. Börja med att klicka på Startknappen längst ned till vänster. Välj därefter Inställningar för att ta fram inställningsmenyn och leta redan rätt på det alternativ som heter Tid och språk.

Lägg till klocka

2 LÄGG TILL. Du öppnar nu fönstret med inställningarna för tid och datum. Här kan du med andra ord justera klockan om den går fel. För att lägga till flera klockor rullar du dock långt ned och klickar på Lägg till klockor för olika tidszoner.

Ny klocka

3 NY KLOCKA. Du kan lägga till upp till två extra klockor, förutom den som du använder som standard. Bocka för Visa den här klockan, välj en tidszon och skriv ett namn för den. Klicka därefter på OK för att bekräfta ditt val.

Visa

4 VISA. Nu behöver du bara hålla pekaren över klockan för att se vad den är på dina andra ställen. Om du klickar öppnas hela kalendern med en tydligare visning.

Fakta

Svårighetsgrad: Enkel
Tid: 5 minuter
Det här lär du dig:

  • Att få hålla reda på tiden ute i världen.

Det här behöver du:

  • Windows 10