Motorola Moto G7 Power: Klumpig mobil med bästa batteritiden

Motorolas senaste generation av mobiler i G-serien släpptes under senvintern i fyra olika modeller. Bäst i pris för detta test är Moto G7 Power. Namnet Power har med batteriet att göra, som är på hela 5 000 mAh.

Det har vi sett i ett par, tre Asus-modeller tidigare, till exempel Zenfone Max Pro M1 i samma prisklass som denna lur. Moto G7 Power är en bred, tung och tjock telefon, och kan vara jobbig att greppa om du har för små händer. Det kan tyckas att det är priset man får betala för ett så stort batteri. Men Asus visar att så inte behöver vara fallet.

Baksidan är i blank plast som lätt blir smutsig, men som ser riktigt elegant ut med ett mörkgrått skimmer om vi håller den ren. Kameran baktill sticker ut mindre än på andra Moto-lurar, eftersom själva telefonen är tjockare.

Vi får en ips-panel med 720 pixlars bredd och mått på 6,2 tum. Den känns skarp nog om vi inte tittar för noga, men i vissa situationer blir enskilda pixlar tydliga. Den ger oss klara jämna färger, men maximala ljusstyrkan är låg så ute i solsken kan det bli en del jagande efter skugga.

Motorola Moto G7 Power

Moto G7 Power har ingen högtalare i botten, utan högtalaren för samtal upptill används till allt, även ringsignaler och media. Den är tyvärr ganska tunn och skränig. För samtal är den däremot riktigt bra, både vid örat och som högtalartelefon. Ljudet ut hörlursuttaget är dugligt, men är inget för kräsna öron.

Moto G7 Power är byggd på nya kretsen Snapdragon 632. Den är snabb nog för det mesta och det är sällan vi upplever någon seghet vid blandad användning. Vi får 4 GB ram och 64 GB lagring, vilket uppskattas. Sd-kort har separat plats, så du kan både ha extra lagring och dubbla sim-kort.

Som alltid från Motorola är det färskt Android 9 och rent, avskalat gränssnitt som gäller. Motorola lägger till en handfull extra småsaker som geststyrning, men upplevelsen är avskalad och snygg och bidrar till en snabb och smidig upplevelse.

Tack vare den lågupplösta och energisnåla skärmen och ny extra snål processor så får vi bättre batteritid här än i Asus Zenfone Max Pro M1 – klart bäst i denna prisklass. Endast dyrare Max Pro M2 från Asus kommer i närheten.

Moto G7 Power har en enkel och överlag väl fungerande 12-megapixelkamera. Vi får skarpa bilder med god dynamik i dagsljus, och överraskande bra kvalitet på digital inzoomning. Färgbalansen är bra om än med kall temperatur, och det är relativt lite brus även vid inomhusfotning. Däremot gäller det att hålla kameran still, då den är ovanligt känslig för skakningar.

Omdöme

Det är kraften som är grejen med Moto G7 Power. Den har lika stort batteri som Asus Zenfone Max Pro M1, men utnyttjar det smartare och levererar bästa batteritiden vi uppmätt i en telefon. Är det orsak nog för ett köp, eller avskräcker hög vikt, tjock design, småtråkig skärm och trista högtalare? Det avgör du.

Specifikationer

Produktnamn: Motorola Moto G7 Power
Testad: Mars 2019
Tillverkare: Motorola
Systemkrets: Snapdragon 632
Processor: 4st Kryo 250 Gold 1,8 GHz, 4st Kryo 250 Silver 1,8 GHz
Grafik: Adreno 506
Minne: 4 GB
Lagring: 64 GB, plats för micro sd upp till 512 GB
Bildskärm: 6,2 tum ips, 720x1570 bildpunkter
Kameror: 12 megapixel med led bak, 8 megapixel fram
Anslutningar: Usb 2.0 typ c, 3,5 mm headset
Kommunikation: 2g, 3g, 4g, 802.11a/b/g/n (wifi 1-4), bluetooth 4.2, a-gps, nfc
Operativsystem: Android 9.0
Övrigt: Stöd för dubbla sim (standby), fingeravtrycksläsare
Batteri: 5 000 mAh, 18h 50h min webbvideo (wifi), ca 20h blandad användning (4g), ca 29h samtal (3g)
Storlek: 16 x 7,6 x 0,93 cm
Vikt: 193 gram
Rek. pris: 2 290 kr

Prestanda

Antutu Benchmark: 107 046 poäng
Geekbench 4: 4 385 poäng
3dmark Ice Storm Unlimited: 14 764 poäng
3dmark Sling Shot Extreme: 515 poäng

plus

Bäst batteritid just nu.
Godkända prestanda.
Extra minne och lagring.
Rent gränssnitt.

minus

Pixlig skärm med låg ljusstyrka.
Enkel kamera.
Stor, tjock och tung.
Tunt ljud.

Betyg: 3 av 5

Motorola Moto G7 Power Dual Pris vid test: 2273 kr.

Bästa pris just nu: 1972 kr