Denna vecka granskar PC för Alla hur operatörerna hanterar data i mobilen och varför vi inte får surfa mer än vad vi får på våra abonnemang. När vi samband med det frågade er läsare hur det egentligen stod till med ert surfande i mobilen var intresset stort. På bara några få dagar kom över 5 000 svar in.

Missa inte: Därför kan operatörerna tjäna storkovan på ditt mobilsurfande

Fråga 1

Svenskarnas favoritabonnemang ligger på mellan 1-5 GB, därefter är det mer utspritt. Anmärkningsvärt är att 8,4 procent uppger att de surfar med obegränsad datamängd.

Fråga 2

Resultatet visar också att en hel del är missnöjda med sin nuvarande datamängd. Drygt en fjärdedel av läsarna svarar att det är på gränsen att den data de har i sitt nuvarande abonnemang räcker, och omkring en femtedel svarar att den inte alls är tillräcklig.

Fråga 3

Samtidigt uppger en klar majoritet att de i någon form anpassar sitt surfande efter hur mycket data som finns.

Fråga 4

Däremot är det inte lika vanligt att svenskarna betalar för extra data. En femtedel svarar att det är något de gör ibland medan 6,1 procent uppger att det är något de gör ofta.

Fråga 5

Operatörerna lär hur som helst kunna se fram emot att sälja allt större datapaket. Mer än en tredjedel uppger att de tänker skaffa ett abonnemang med mer data nästa gång de skaffar ett nytt eller när de köper en ny telefon.