Videograbby

Ladda ner videoklipp till hårddisken

Det finns ett gäng verktyg och insticksprogram till webbläsare som kan spara ner klipp från Youtube. Flera av dem fungerar, men det är lite av en djungel och vissa verktyg installerar en massa skräp samtidigt. Ett av de bättre sätten vi hittat att spara ner klipp är sajten Videograbby.com. Det är bara att klistra in en länk till ett Youtube-klipp där och sedan får du välja mellan att ta ner hela filmen som en mp4-fil eller bara ljudet som en mp3.

Läs mer: Så här gör du om Youtube till MP3-filer

Tänk på att det kan bryta mot upphovsrätten att ta ner material från Youtube, och det blir ännu värre om du sprider det vidare. Men det finns en hel del material på sajten som sprids antingen med öppna licenser som Creative Commons eller är allmän egendom.

Youtube Notiser

Skippa tjatet

Blir du irriterad av störiga mejl som dyker upp varje gång någon av kanalerna du prenumererar på lägger upp ett nytt klipp? Att komma åt notisinställningarna på Youtube kan vara lite krångligt. Ett sätt är att skrolla längst ner i den lilla listan till höger med alla kanaler du följer. Klicka på Hantera prenumerationer. Här kan du ställa in vilka kanaler du vill få en notis ifrån genom att klicka på kugghjulet bredvid kanalens namn. Om du vill ställa in andra funktioner kan du klicka på Hantera inställningar i fönstret som dyker upp.

Youtube Spellistor

Håll koll på klippen med spellistor

Spellistor är ett smart sätt att organisera dina klipp, oavsett om det är roliga sketcher du vill spara eller en låtlista. Du skapar en ny spellista genom att klicka på rubriken Bibliotek i vänsterspalten och sedan Ny spellista. Här finns även redan sedan innan sparat dina klipp som du gett tummen upp i spellistan Gillade videoklipp och dina favoritmarkerade klipp i listan Favoriter.