Senaste trenderna Youtube

Vad är egentligen skillnaden mellan flikarna?

Det tre översta flikarna på Youtube i webbläsaren kan vara lite svåra att lista ut skillnaden mellan. Den första heter Hem och är startsidan för Youtube. Här hittar du alla videoklipp som Youtube kan tänka sig att du vill se, det är en salig blandning mellan klipp kanalerna du följer har laddat upp, klipp som passar in på den typen av genre av videor du brukar se samt klipp du sett flera gånger innan och kan tänkas se igen.

Fliken Senaste trenderna samlar de videoklipp som flest personer i det land du bor i tittar på. Under Prenumerationer hittar du bara videoklipp från kanalerna du följer, sorterade med nyast först.

Bläddra mellan kanaler

Hitta nya kanaler att följa

Sugen på att vidga dina vyer? Youtube tipsar dig om vilka kanaler du borde följa. Klicka på rubriken Prenumerationer i vänsterspalten och på Bläddra mellan kanaler. Här hittar du alla möjliga kanaler sorterade efter genre beroende på vilka typer av videor du brukar titta på.

Dela Youtube-klipp

Dela på dina villkor

Det finns massa sätt att anpassa hur du delar ett Youtubeklipp! Under fliken Dela får du först upp en länk till klippet att klistra in var du vill. Genom att kryssa för rutan under länken innan du kopierar den kommer personen som klickar på länken automatiskt att börja spela klippet från den tidpunkten i videon.

Om du vill bädda in videon i html-kod klickar du på fliken Bädda in och kopierar länken. Klicka på Visa mer för att till exempel ställa in om föreslagna klipp ska visas när videon är slut och vilka mått videon ska ha.

Påskägg Youtube

Påskägg

Påskägg brukar man kalla roliga funktioner som utvecklare lägger in i sina program som egentligen är helt onödiga men väldigt roliga. Youtube har lanserat en uppsjö av dessa påskägg, många aktiveras av att du ska skriva en specifik fras i sökfältet. Här är några sökningar värda att göra:

”use the force luke”
”do the harlem shake”
”doge meme”