Många som använder Windows i mobilen slås av hur genomtänkt systemet är. Du kommer snabbt åt allt du behöver genom att svepa med fingret i sidled.

Missa inte: Ta full kontroll över Airport – så använder du verktyget

Att Windows-telefonerna ändå inte har slagit igenom beror i stället på det dålig app-utbudet – åtminstone delvis. Populära appar tas bara fram för Android och Iphone, vilket gör Windows till ett mindre intressant alternativ.

Det här dilemmat är något som Microsoft har insett, och parallellt med att utveckla egna mobiler satsar de även stenhårt på att ta fram appar till Android. Ett intressant exempel är Arrow Launcher.

Nytt utseende

Launcher är det engelska namnet för som på svenska heter appstartare.
Som Android-användare kan du själv välja utseende på telefonens gränssnitt. Vanligtvis har telefontillverkaren tagit fram en egen appstartare, men det är inget som hindrar dig från att byta. Det här är lätt gjort, och om du är missnöjd kan du utan problem byta tillbaka.

Microsofts appstartare Arrow Launcher bygger på samma tanke som Windows Phone. På din hemskärm, alltså det du ser när du slår på telefonen, hittar du de appar du använder oftast. Vilka de är känner systemet automtiskt av och du som har många appar slipper du med andra ord leta efter de vanligaste.

Missa inte: Smart program räddar och återskapar dina bilder

Om du sveper med fingret till vänster får du fram en lista över dina senaste kontakter – exempelvis telefonsamtal du har ringt och sms du har skickat. På så sätt kan du snabbt besvara dem. Sveper du i stället till höger får du se dina senaste filer, exempelvis bilden du tog.

Arrow Launcher har tagits fram av Microsofts så kallade Garage-avdelning. Det är den del av företaget som testar att ta fram helt nya produkter.

Fakta

Svårighetsgrad: Medel
Tid: 10 minuter

Det här behöver du:

  • En mobil eller platta med minst Android 4.0.3.
  • En internetuppkoppling

Det här lär du dig:

  • Hur du byter appstartare.
  • Vad Arrow Launcher är.
  • Hur du installerar appen.

Läs mer: www.micrsoft.com/garage