Namnförvirring – Docs och Drive

Google Drive är paraplynamnet för alla Googles relaterade molntjänster och webbappar, inte bara själva lagringstjänsten som konkurrerar med Dropbox, Box, Onedrive och Icloud Drive. Förr i tiden kallades ofta hela uppsättningen webbappar – Docs, Sheets och Slides – bara ”Google Docs” men nu är samlingsnamnet för tjänsten alltså Google Drive. De enskilda webbapparna heter Documents, Spreadsheets, Presentations och Drawings.
 1. Skapa en innehållsförteckning

Drive

Om du satt ihop ett långt dokument med många underrubriker kan du göra eventuella läsare en stor tjänst genom att slänga in en innehållsförteckning med klickbara rubriker. Då kan läsare snabbt hoppa till precis rätt ställe i ett nafs.

För att göra detta, ställ dig på lämplig plats i dokumentet, välj Infoga > Innehållsförteckning och skriv sedan in rubrikerna. Kom ihåg att formatera rubrikerna så att de i innehållsförteckningen korresponderar med de som finns i brödtexten. För att göra detta markerar du rubriken, går in på Format > Styckeformat och väljer någon av de olika rubrikerna som finns där.


2. Spara bilder från nätet på Google Drive

Katt

Ingen inspirationsrunda på internet är komplett utan en smidig funktion för att spara ned allt du kommer över. I Chrome Web Store finns en bra plugin, Spara på Google Drive, som fixar just detta. Efter att ha installerat denna kan du högerklicka på vilken bild som helst för att snabbt skicka den till en mapp på ditt Google Drive-konto.