4chan-skaparen Christopher Poole, även känd som "moot", skriver i dag i en bloggpost titulerad "My next chapter" att han skall börja jobba för Google.

Bloggposten ger inte mycket detaljer kring exakt vad Christopher Poole skall göra eller om det kommer att påverka 4chanpå något sätt.

"När jag träffar nuvarande och dåvarande Google-medarbetare känner jag mig alltid så dragen till deras intelligens, passion och entusiasm, så väl som deras universella behov av att dela dem med andra".

Han tillägger även att han är imponerad av Googles fortsatta arbete med att låta dessa talangfulla människor jobba med några av världens mest intressanta och svåraste problem.

Christopher Poole säger att han anlitats för att hjälpa Google Plus team. Bradley Horowitz som har ansvaret för Google Plus bekräftar nyheten i ett inlägg på Google Plus.

"Du har kanske sett den här posten från Christopher Poole. Jag är mycket uppspelt över att han gått med i vårt team här på Google. Välkommen Chris!"

Nyheten kommer som väldigt oväntad inom teknik och internetvärlden. 4chan är välkänt för sin besatthet med att trolla och lura media och dess användare har kopplats till en rad olika kontroverser de senaste åren. Vad Christopher Poole nu skall göra med Google Plus och hur 4chans användare kommer ta nyheten återstår att se.