Google fortsätter att drunkna i önskemål om att ta bort upphovsrättsskyddat innehåll från sina sökresultat. Detta går att se i företagets senaste transparensrapport som släpptes under måndagen och som visar att företaget får mer än 75 miljoner önskemål om ta bort upphovsskyddat innehåll varje månad. Det är över 100 000 anmälningar varje timme.

Missa inte: Googles självkörande AI-bil bakom historisk bussolycka

Det är också en enorm ökning i jämförelse med för fem år sedan då siffran låg på några hundra tusen varje månad. Jämfört med för tio år sedan handlar det om en ökning på över en biljon procent (det är alltså en etta med tolv nollor), skriver Torrentfreak.

Rapporten visar också att upp till 97 procent av önskemålen tas om hand inom sex timmar efter att de rapporterats. Bland de mest populära copyrighthållarna som pirater delar med sig av kan vi se British Recorded Music Industry, som skyddar upphovsrättigheterna för bland annat Adele.

Alla anmälda länkar är förstås inte otillåtna sådana men de utgör likväl den klara majoriteten. Enligt Google själva skall den fortsatta tillväxten av otillåtna länkar inte heller sänka hastigheten med vilken Google tar bort dem. Sajter med fler anmälningar prioriteras därefter ner i sökmotorn. Företaget säger sig dock inte ha planer på att plocka bort hela domäner från sökresultatet vilket ses som kontraproduktivt och gränsa till censur.