Vi är lite osäkra på vad Lenovo Yoga Home 900 är egentligen. Väldens fetaste surfplatta? Supertunn allt-i-ett-dator? Bärbar pc utan tangentbordsdel? Liksom med Android-plattan/datorn Samsung Galaxy View som vi testade nyligen blir vi inte riktigt kloka på Lenovo Yoga Home 900.

Missa inte: Test Supra Neo – välljudande lurar för både IOS och Android

Det handlar om en 27 tums pekskärm med en i notebook-sammanhang kraftfull pc inbyggd. Den har Core i7-processor, Geforce-grafik, stor hårddisk och en bra arsenal av moderna uppkopplings- och anslutningsmöjligheter. Datorn går att få tag på i lite olika konfigurationer, framför allt olika disktyp och storlek. Från en 500 gigabytes mekanisk hårddisk med liten ssd-cache upp till 256 GB ssd. Vi rekommenderar att du kollar in ssd-varianten, skillnaden i pris är inte stor och seg stationär disk känns mossigt.

Lenovo Yoga Home 900
Lenovo Yoga Home 900 är stilig att titta på, men tyvärr ganska opraktisk att använda.

Mångsidig och elegant

Chassit är solitt, snyggt och riktigt slimmat, tunnare än många separata skärmar i samma storlek – bara som mest två centimeter tjockt. Baktill sitter ett utfällbart stöd som gör den till en riktigt snygg bordsplacerad liten allt-i-ett-pc.

I grund och botten ska Lenovo Yoga Home 900 nog ses som just en stationär allt-i-ett, byggd med mobil pc-teknik (som de flesta allt-i-ett-datorer med andra ord) med en design och konstruktion som gör den lätt flyttbar och möjliggör lite nya användningssätt. Mer specifikt att lägga den ner platt på bordet med pekskärmen rakt uppåt. Lenovo har visioner om Yoga Home 900 som interaktivt spelbräde, och det finns en handfull spel och program som utnyttjar den i det läget att ladda hem. Men det känns väldigt begränsat, och vi tror att nyhetens behag över en sådan funktion kommer att lägga sig ganska snabbt.