När vi packar upp allt-i-ett-pc:n MSI Gaming 24, eller mer exakt Gaming 24 6QE 4k, blir vi lite fundersamma. Är det här verkligen en gaming-dator? Inte nog med att det ska vara en pc för spel, det ska vara en pc för spel med 4K-skärm. Att spela i 4K kräver rejält med datorkraft, och till det yttre är den här datorn så slimmad och tunn att det känns som en lös skärm utan dator alls.

Missa inte: Så bra är Microsofts Chromecast-utmanare

Tittar vi lite noggrannare så har den lite extra elektronik i en puckel baktill som är ett par centimeter tjock, och har även gott om usb-, skärm- och ljudportar, samt en slimmad dvd-brännare på sidan. Så jodå, en dator är det. En skärm med en slimmad pc i notebook-klass inbyggd. Kan det verkligen rymma prestanda nog för att spela spel i 4K?

MSI Gaming 24 6QE 4K
Säljs som speldator, passar perfekt för en hel del annat.

Snabb men inte snabb nog

Svaret är nej, det kan den inte, och det gör den inte heller. Här sitter en hyfsat pigg processor, Intel Core i7 6700HQ. Det är den enklaste standard-modellen av senaste generationens i7-processorer för desktop, men den ger en rejäl grundprestanda för alla typer av jobb. Grafikprestandan levereras däremot av ett mobilt grafikkort, Nvidia Geforce 960M. Det är inte det snabbaste mobila grafikkortet, men inte heller det långsammaste i senaste Geforce-serien. Eftersom det är ett mobilt kort får vi dock räkna med beskedligare prestanda överlag.

Den här hårdvaran räcker för bra spelupplevelser i 1080p-upplösning och även hyfsade i 1440p om du är tolerant med bildfrekvensen och kan dra ner på grafikeffekter i spelen. Men för äkta 4K, eller 2160p, är det alltför svagt.

MSI Gaming 24 6QE 4K
Ett par usb-portar, sd-kortläsare och volymkontroller sitter bekvämt på ena sidan. Det är smartare än på till exempel en Imac.

Vad ska vi då med 4K-skärmen till? Tja, det finns ju annat än spel här i världen, och skärmen ger rent allmänt en skarp och trevlig upplevelse. Vill du kolla på 4K-film så ger den fin skärpa och behaglig färgbalans. Den är dock lite blek i svarta partier, och vi hittar inga inställningar som kan göra något åt det. Riktigt kraftfulla och allmänt bra inbyggda högtalare förhöjer också filmupplevelsen. Det är givetvis också bra för spel, även om du där får nöja dig med lägre upplösning.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning