I och med att vi fyller våra datorer med mängder av musik, fotografier och filmer blir det förr eller senare ont om ledigt lagringsutrymme. Då kan vi antingen välja att köpa en större hårddisk eller rensa bort onödiga filer.

Vi har tagit en närmare titt på tre gratisprogram som kan användas för att rensa bort filer som av någon anledning finns i flera exemplar på din dator.

Doublekiller

Med hjälp av Doublekiller från tyska Big Bang Enterprises kan du undersöka dina mappar och hårddiskar i jakt på dubbletter. Gränssnittet är kanske inte särskilt modernt, men det viktigaste är att programmet gör ett bra jobb.

Om du vill minimera risken att radera viktiga filer kan du börja med att undersöka några väl utvalda mappar. Vilka som ska undersökas bestämmer du själv under fliken Options. Sedan är det bara att trycka på Run-knappen och låta programmet jobba i lugn och ro.

Doublekiller

Doublekiller avgör om filer är dubbletter eller ej genom att jämföra namn, storlek och ändringsdatum. Vill du vara säker på att inga viktiga excel-dokument försvinner kan du se till att hoppa över alla xls-filer.

Om dubbletter hittas får du möjligheten att radera dem eller flytta dem till en annan plats. Är du det minsta osäker kan du välja att spara filerna temporärt på en extern hårddisk, sedan kan du radera dem permanent om du upptäcker att du inte saknar dem.

Vill du ha tillgång till samtliga funktioner kostar det 15 euro (140 kronor), det är nämligen priset för Doublekiller Pro.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning