Bristen på stöd för tillägg eller "extensions" har länge varit en av de stora bristerna för Microsofts webbläsare. Med den nya upplagan av Edge vill företaget ändra på detta. En ny förhandsversion av webbläsaren har nu släppts för medlemmarna i Windows Insider som nu erbjuder möjligheten att installera tillägg.

Missa inte: Webbläsaren Edge får stöd för tillägg

Förändringen kommer visserligen inte som någon större överraskning eftersom Microsoft från början var tydliga med att de ville erbjuda just tillägg med Edge. Däremot var det aldrig sagt exakt när de skulle komma till webbläsaren.

En av anledningarna till varför förändringen skett så långsamt är enligt Microsoft för att de velat försäkra sig om att "Edge skulle vara den mest pålitliga och snabbaste webbläsaren som de kunde bygga." Och de som har erfarenhet av att använda tillägg kan nog hålla med om att det finns många därute som kanske rentav stjälper mer än de hjälper internetupplevelsen. Microsofts chef för Edge, Drew DeBruyne, skriver i en öppen post att "Med detta i åtanke så har vi byggt Microsoft Edge så att våra kunder kan lägga till tillägg till webbläsaren tryggt medvetna om att allt kommer fortsätta fungera som det ska."

Än så länge finns det bara tre fungerande tillägg till Edge, Microsoft Translator, Reddit Enhancement Suite och Mouse Gestures. Längre fram väntas tillägg som Adblock, Adblock Plus, Amazon, Lastpass, Evernote med flera.

För stunden måste användarna av förhandsversionen installera tilläggen manuellt men i framtiden kommer de att finnas tillgängliga direkt i Windows Store. Utöver tilläggen får nya Edge också sällskap av en annan efterlängtad funktion i form av fästa flikar. Du kan se mer i videon nedan.