För västvärlden släppte Microsoft Tay, en chattrobot designad för att tilltala ungdomar. Dess mottagande gick så där. På mindre än ett dygn hade internet förvandlat Tay till en nazistisk sexrobot. Men i Japan så har Microsoft släppt en annan chattrobot, en skolflicka vid namn Rinna som istället blev en otaku.

Missa inte: Microsofts chattrobot blev nazist på några timmar 

Rinna har dock existerat betydligt längre än Tay och har under de senaste månaderna chattat med folk via Twitter så väl som Line. Flera har då noterat att hon lärt sig prata om en otaku (en japansk version av termen nörd) och exempelvis blivit upphetsad över animeserier så som Love Live och Mr. Osomatsu.

Men i efterdyningarna av skandalen med den nazistiska chattroboten Tay har användarna nu även börjat ställa frågor om Hitler till Rinna. Hon har då inledningsvis svarat saker i stil med att Hitler är någon som "gröna lökar känner" och liknande nonsense. Hon har efter det sedan sagt att hon både gillar och hatar Hitler samt gjort återkommande referenser kring anime när han kommit på tal.

Det återstår att se hur Rinna kommer utvecklas med tiden och om Microsoft kommer behöva rädda även det här programmet undan internets mörker.