Efter månader och år av väntan har det första Oculus Rift-headsetet nåt till händerna på en kund. För att fira händelsen, och kanske även göra lite pr, flög Oculus grundare Palmer Luckey själv till Alaska för att leverera det första virtual realityheadsetet signerat av samtliga grundare till Ross Martin som var den allra första personen att förhandsbeställa Oculus Rift när förköpet öppnade i början av januari.

Missa inte: Oculus Rift - Allt du behöver veta om årets hetaste pryl

Detta samtidigt som leveransögonblicket och upppackningen sändes live via Facebook, som ju också är företaget som äger Oculus.

– Jag har jobbat på den här grejen så länge och du är den första personen som faktiskt får tag i en. Så det är lite som att jag tar resultatet av allt det här arbetet och skänker det vidare till dig, så se till att du har roligt med den eller något, sa Palmer Luckey när han träffade Ross Martin.

Även om detta är den första Oculus Riften som levereras så följer resten med start på måndag då vr-headsetet officiellt släpps. De flesta kommer dock behöva vänta lite till eftersom beställningarna är uppbokade för flera månader framöver. 

Du kan se den inspelade videon av överlämnandet här