Titta på alla bidrag – och rösta själv

Eurovision

Hur kommer det att gå för i Eurovision Song Contest? Sverige representeras av Cornelia Jakobs med låten Hold Me Closer – och snart får vi veta vad Europa tycker om den. Den 12 maj är det semifinal för Sverige och den 14 maj är det dags för den stora finalen.

Naturligtvis finns det en officiell sajt för Eurovision Song Contest, och den stora behållningen här är att du kan titta på alla bidrag när du vill - i form av fristående musikvideor. På sajten hittar du även startordning, nyheter och resultatlistorna i takt med att de är klara.

Vem som vinner avgörs av tittarna och du röstar i den officiella Eurovison-appen.


Kolla på webben

SVT Play

Vill du inte kolla på Eurovision på din vanliga tv kan du förstås använda SVT Play. Du kan med andra ord följa finalen, även om du inte befinner dig hemma i tv-soffan.


Följ tävlingen utan kommentarer

Tycker du att det är jobbigt när Sveriges Televisions kommentatorer avbryter programledaren? Via den officiella Youtube-kanalen kan du titta på finalen strömmande via datorn, utan svenska kommentatorer.

Avslöja vinnaren redan nu

Braodds

Vill du kunna ge initierade kommentarer i tv-soffan? Varför inte ta hjälp av experterna på Europas vadslagningssajter. Deras odds avslöjar vem de tror ska vinna, och på sajten Braodds samlas oddsen från olika vadslagningssajter.


Lyssna dygnet runt


ESCradio
 

Eurovison dygnet runt...

Om du inte får nog av Eurovision-musik kan vi rekommendera ESC Radio. Det är en webbradiostation som bara spelar låtar från Eurovision Song Contest. Du får höra musik från alla tider och alla länder, och deras redaktörer plockar även ut godbitar från de nationella semifinalerna.


... eller svensk schlager

Även Sveriges Radio har förstås en specialsida kring Eurovision och Melodifestivalen. Här samlas radion alla sändningar på ett och samma ställe.


Skvaller från Eurovisionsvärlden

ESC

Om de officiella ESC-kanalerna känns alltför polerade och väluppfostrade kan du gå in på sajten ESC Today. Det här är en oberoende sida som sedan 1999 har samlat nyheter och skvaller om Eurovision Song Contest.


Följ de galna fansen

Eurovision Song Contest skulle inte vara vad det är utan alla galna fans. Många av dem är medlemmar i 40 fanklubbar runt om i Europa, och dessa samarbetar i organisationen OGAE International. Via deras sajt hittar du klubbarna - till exempel svenska Melodifestivalklubben.