XYZMaker
Men vänta, vad händer här? När vi zoomar in för att flytta ett nerkrympt objekt blir det helt galet. Fixa, tack!

Behöver buggfixar

För det första har XYZMaker en ofattbart korkad lösningar i gränssnittet. När du markerar ett objekt får den en ram som innehåller flytande kontroller för att flytta, rotera, och så vidare. Så funkar det i alla 3d-program, men vanligtvis så håller sig gränssnittselement lika stora på skärmen när man zoomar in på små objekt. Inte här. Allt man ser är ett kaotiskt nystan av pilar och text och det är helt omöjligt att jobba med för små objekt.

För det andra är det en viktig funktion som helt enkelt inte fungerar. Den kallas i XYZMaker för Hole, och brukar kallas för Extract i en del andras 3d-program. Det innebär att du använder ett objekt för att ”gröpa ur” ett annat. Hur vi än försöker och till punkt och pricka följer instruktionerna i den medföljande pdf-manualen så är slutresultatet att bägge objekten raderas helt.

XYZMaker
En annan funktion som inte direkt imponerar är möjligheten att skapa text. 3d-program bygger på vektorer, varför blir alla fonter då ohyggligt pixliga?

För att strö salt i såren så funkar Ångra-funktionen i programmet bara sporadiskt, och aldrig då. Och enda sättet att återgå är att stänga ner programmet helt utan att spara filen, starta om och ladda din senast sparade version. Nej, det går inte att bara öppna den igen utan omstart.