Saknar du möjligheten att köra någon favoritapp även i din dator? Även om det finns massor av mjukvarulösningar för nästan vad som helst som du någonsin behöver existerar det fortfarande användbara appar eller spel som inte släpps för de vanliga datorplattformarna, som Windows.

Detta kan vara en problematisk situation i de fall du använder en app på din Android-telefon eller platta och inte är intresserad av att använda ett alternativ i din dator. Eller det kanske inte finns något alternativ.
Lyckligtvis finns det en lösning som heter Bluestacks, ett program som simulerar en Android-miljö för en viss app eller ett spel så att du kan köra den på din dator.

Bluestacks är en populär emulator, eftersom den använder en teknik kallad Layercake, som förbättrar grafiskt intensiva applikationer med hjälp av maskinvaruacceleration.

Emulatorn har ett lättanvänt grafiskt användargränssnitt och installation och användning är enkla. Bluestacks är ganska centrerat kring spel, men det behöver du inte bry dig om – du kan använda nästan vilka appar som helst.

Bluestacks

1. Installera

Gå till webbplatsen www.bluestacks.com och ladda ned Bluestacks3. Starta installationen, som kan ta en stund. Om du vill kan du välja en annan installationskatalog med Customize installation.


2. Logga in

Den första starten av programmet tar lite tid och sedan möts du av en välkomstskärm där du ombeds logga in. Använd ditt vanliga Google-konto, samma som du har i telefonen.


Bluestacks

3. Godkänn

Gå igenom ett antal skärmar där du godkänner villkor och anger ditt namn. Sedan kan du söka efter appar att installera från Google Play med Search-fältet uppe till höger.


Bluestacks

4. Använd

Det fungerar som i din vanliga Androidenhet, med skillnaden att du hittar dina appar under My Apps och när du kör dem hamnar de i flikar, ungefär som i en webbläsare.