Microsofts satsning på snabba Windows 10-datorer, fria från förinstallerade appar och program, når Norden och Sverige. Det blir Elgiganten som får förtroendet att börja sälja datorerna, som går under samlingsnamnet Signature PC. Utbudet från start inkluderar ett dussin laptops från Lenovo och Acer, där Ideapad-, Yoga- och Aspire-maskiner utgör de olika produktlinjerna. 

Acer Aspire
Acer Aspire F5-572G är en av Signature-modellerna.

Gemensamt för alla Signature PC är att de kör Windows 10 och har Windows Defender installerat från start. I och med avsaknaden av annan oönskad mjukvara är datorerna tänkta att ge en snabbare och "renare" Windows 10-upplevelse.

Missa inte: 20 grymma och dolda tips för Windows 10

Signature-familjen har tidigare bara funnits tillgänglig via Microsoft Store i USA, vilket gör Elgiganten till världens första hemelektronikkedja som börjar sälja datorerna över disk. Något man naturligtvis är nöjda med:

- Vi är glada över det här unika samarbetet som innebär att vi kan erbjuda våra kunder nya kraftfulla datorer. Signature PC är ett koncept som vi tror ligger helt rätt i tiden, något vi direkt fått bekräftat via det stora intresse som vi ser för dessa datorer från såväl konsumenter som företag, säger Mark Hammarberg, Försäljningschef Data på Elgiganten.

Läs mer om Signature-satsningen på Elgiganten.