Tamosoft Throughput Test

Med hjälp av Tamosoft Throughput Test kan du skicka data mellan två datorer i nätverket via både TCP och UDP. På så sätt kan du testa den faktiska överföringshastigheten och inte enbart den teoretiska.

I ärlighetens namn kan Installationsprogrammet vara lite förvirrande. Du måste nämligen bestämma vilken dator som ska vara server och vilken som ska vara klient och installera dem i den ordningen.

Se till att båda datorerna är på samma nätverk och skriv in IP-adressen och port till servern, klicka sedan på Connect. Nu ska dataöverföringen visas i form av en graf som uppdateras i realtid.

Tamosoft Throughput Test

Tamosoft Throughput Test finns för både Windows och OS X, så du måste inte ha samma operativsystem på dina datorer.

Ookla Speedtest

För att använda dig av Ookla Speedtest räcker det med en hyfsat modern webbläsare, du behöver alltså inte ladda ner och installera någon mjukvara. Klicka på ”Begin Test” och både din upp- och nedladdningshastighet testas.

Ookla Speedtest

Testet är också användbart för att ta reda på om din trådlösa router eller Internetleverantören är orsak till dåliga överföringshastigheter. Börja med att köra testet utan routern inkopplad och notera resultaten. Koppla sedan in routern och gör om testet, om resultatet försämras ligger felet i din router.