Läsvy

1. Läs utan störande element

Om du vill läsa en artikel utan att störas av saker runtomkring på sajten, då är Läsvy en bra funktion för dig. Vad den gör är att skala bort allt som inte har med artikeln på sajten att göra, alltså allt utom text och bild. När du är inne på en artikel klickar du på Läsvy-ikonen som ser ut som en liten bok uppe till höger vid adressfältet.


Noteringar

2. Markera, kommentera och spara 

Med Microsoft Edge kan du markera, rita och skriva egna anteckningar på sajter du besöker. Sedan kan du dela eller spara utvalda delar av sajten. När du är på en sida som du vill göra något av detta på, tryck på ikonen som ser ut som en penna. När du har gjort dina ändringar/urklipp kan du välja att spara eller dela vidare.


3. Smarta kortkommandon

Ingen webbläsare är komplett utan bra kortkommandon. Dessa låter dig jobba smidigare utan att behöva klicka överallt med musen hela tiden. Edge är förstås inget undantag. Här är några av de mest användbara:
Ctrl + D lägger till sidan du är på i dina favoriter eller till din läslista.
Ctrl + I öppnar dina favoriter.
Ctrl + F låter dig söka på sidan du befinner dig på.
Ctrl + H öppnar upp en lista med besökta sajter.
Ctrl + Shift + R ger dig läsvy där allt förutom text och bilder skalas bort.
Ctrl + Shift + P öppnar upp ett nytt fönster i privatsurfläge.
Ctrl + [valfri siffra] låter dig hoppa mellan flikarna.
Esc stoppar en sida från att laddas.


Pinna

4. Fäst dina favoritsajter i startmenyn

Om du är en frekvent användare av startmenyn i Windows så kommer du att älska detta. Genom att klicka på Meny (de tre prickarna i övre högra hörnet) när du är inne på en sajt, så hittar du alternativet Fäst på start. Välj detta så hamnar sajten som en bricka i startmenyn och du kan enkelt klicka dig tillbaka till sajten.


Stäng flikar

5. Stäng alla andra flikar med ett klick

Efter en stunds surfande brukar flikarna hopa sig. Vill du stänga alla, men behålla en av de öppen, så är det enkelt fixat. Högerklicka på den flik du vill ha kvar och välj Stäng övriga flikar. Klart!

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning