Explorer

6. Öppna sajten i Internet Explorer

Om vissa sajter inte är optimerade för Edge, eller om du helt enkelt saknar gamla Internet Explorer, så finns möjligheten att öppna sajter i Explorer istället för i Edge. Klicka bara på Meny - Öppna med Internet Explorer


Sökmotor

7. Kasta ut Bing

Inte helt oväntat så är det Microsofts egen tjänst Bing som är den förinställda sökmotorn i Edge. Precis som i andra webbläsare kan du dock välja vilken du vill ha som standard. För att gör det går du in under Inställningar - Avancerade inställningar - Sök i adressfältet med - Lägg till ny. Hittar du inte din sökmotor där så får du först surfa till sökmotorns sajt, så dyker den sedan upp i listan. 


Läslista Edge

8. Spara artiklar och läs när du har tid

En smart funktion i Edge är möjligheten att spara artiklar för senare läsning. När du gör detta sparas de separat och blandas inte ihop med dina vanliga bokmärken. När du är på en artikel du vill spara, klicka på stjärnan i adressfältet, välj Läslista och tryck Lägg till. Nu hamnar artikeln i listan som du kommer åt genom att trycka på Hubben (knappen med tre streck).


Inverterat gränssnitt

9. Gränssnitt för nattugglor

Med några få klick kan du ändra hela utseendet på Edge och växla mellan vanligt och inverterat (svart med ljus text). Det här kan vara användbart om du till exempel sitter framför datorn när det är mörkt runt omkring dig, då ett mörkt tema kan vara skönare för ögonen. Gå in under Inställningar - Välj ett tema.


Hemknapp Edge

10. Få tillbaka hemknappen

Som standard har Microsoft Edge ingen hemknapp, utan bara knappar för framåt, bakåt och ladda om sidan. Saknar du en knapp för att snabbt komma tillbaka till en sajt du besöker ofta är det enkelt fixat. Gå in under Inställningar - Visa avancerade inställningar och ställ in Visa knappen Startsida till på.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning