1. Hur installerar jag…

Gå in på Google Play, App Store eller Windows Store. Leta upp appen och välj Installera. Vill du använda datorn surfar du till www.duolingo.com.
Om du har använt Duolingo tidigare kan du i stället för att registrera dig välja Login och hoppa över steg 2–4.


Duolingo

2. … och hur väljer jag språk?

Duolingo använder samma app för alla språk men när du väljer Get started får du bestämma vad du ska lära dig. Det här gör du genom att peka välja rätt flagga. Om du får upp en informationsruta är det bara att bekräfta att du förstår att kursens språk är engelska.


3. Vad är mitt mål?

Nu ska du bestämma hur lång tid per dag du planerar att använda Duolingo. Appen håller koll på att du verkligen studerar så mycket som du har tänkt. Du får även välja nivå på kursen. Välj nybörjare eller klicka på Placement test för att testa dina förkunskaper.


Duolingo

4. Måste jag registrera mig?

För att spara dina framsteg måste du registrera dig genom att välja Create profile och fylla i dina uppgifter. Det här kan du dock göra senare. Du kan med andra ord testa appen utan att registrera dig.


5. Hur slipper jag annonserna?

Duolingo är reklamfinansierad. Om du vill slippa reklamen väljer du Shop (längst ned till höger) och klickar på Duolingo Plus. Du betalar cirka 100 kr/mån eller 850 kr/år. Om du väljer Duolingo Plus får även fler finesser, exempelvis offline-läge.
Under Shop-knappen finns även andra digitala mervärden som du kan köpa.Mondly

6. Hur hittar jag tjänster på svenska

Nackdelen med Duolingo är att gränssnittet är på engelska. Om det är ett problem kan du i stället välja svenskspråkiga Babbel eller Mondly (bilden). Här kan du lära dig de viktigaste språken, men tyvärr är det bara de grundläggande kurserna som är gratis.

Du kan också testa tjänsten 50 languages, där du som namnet skvallrar om lär dig grunderna i många olika språk.

Ytterligare ett alternativ är Memrise, som har utsetts till årets bästa app av Google. I Memrise finns det kurser i olika ämnen. Fokus ligger på språk, men det finns även kurser i exempelvis matematik, ekonomi och medicin. Kurserna är uppbyggda som spel där du samlar poäng. Även här måste du betala om du inte nöjer dig med grundversionen.

Duolingo
Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS
Ladda ner till Windows Phone

.
Babbel
Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS

Mondly
Ladda ned för Android
Ladda ned till IOS

50 språk - 50 languages
Ladda ned till Android
Ladda ned till IOS

Memrise
Ladda ned till Android
Ladda ned till IOS