Universitet

Fria kurser på USA:s elituniversitet

Allt fler universitet erbjuder människor gratis kurser via nätet. Via en så kallad mooc (massive online open course) kan du sitta i soffan och studera med eliten på några av de främsta skolorna i världen.
Du ser föreläsningarna som videoklipp och hittar kursmaterialet som pdf-filer. Om du registrerar sig kan även ta del av övningar samt kommunicera med lärare och studenter.
Prestigeuniversitet som MIT och Harvard samarbetar om den gemensamma plattformen EDX, och via portalen Coursera får du hjälp att hitta kurserna

 

Tusentals uppsatser…

De flesta uppsatser som skrivs i Sverige läggs ut gratis på nätet, och via sajten Uppsatser.se går det snabbt och enkelt att söka bland dem. I skrivande stund finns det över 160 000 uppsatser att välja bland.  

… och gratis kurslitteratur

Hos Bookboon hittar du gratis kurslitteratur som e-böcker. De flesta är på engelska, men det finns böcker på svenska. Tonvikten ligger på ämnen som teknik och ekonomi Att böckerna är gratis beror på att de innehåller reklam från företag som vill nå studenterna, och du måste registrera dig för att hämta dem.