Mobil

Fem nödvändiga appar att ha med på resan

Wifi Finder (Jiwire)
Scannar av din omgivning och visar sedan alla närmaste wifi-zoner. Kartsystem gör det enkelt att planera. Listar även de snabbaste uppkopplingarna samt om det rör sig om helt fria zoner eller om det krävs betalning.
Ladda ned Wifi Finder för Android

Bredbandskollen (Stiftelsen för internetinfrastruktur)
Hjälper dig utvärdera din uppkopplingshastighet. Finns även på webben (www.bredbandskollen.se).
Ladda ned Bredbandskollen för Android
Ladda ned Bredbandskollen för IOS

Hotel Wifi Test
Hitta de hotell med snabbast uppkoppling.
Testa på www.hotelwifitest.com
Ladda ned Hotel Wifi Test för IOS

Skype och Skype Wifi
Om du vet med dig att ditt hotell har wifi-uppkoppling är Skype ovärderligt för att hålla kontakten med andra. Samtala gratis med andra Skype-vänner eller betala Skype-kredit för att ringa vanliga telefoner via wifi. Samma princip gäller för Skype wifi, men där används dina Skype-krediter för uppkoppling på specifika wifi-spots. Observera att det rör sig om två olika applikationer. Hitta hotspots på wifi.skype.com.
Ladda ned Skype för Android
Ladda ned Skype för IOS
Ladda ned Skype Wifi för Android
Ladda ned Skype Wifi för IOS

Mhotspot
Har du köpt på dig ett datapaket till din mobil och vill dela med dig anslutningen till surfplattan eller andra mobiler fungerar denna applikation galant. Samma funktion finns i telefonens inställningar men detta är mycket smidigare. Webbversionen som återfinns på www.mhotspot.com låter dig dela med dig av datorns internetuppkoppling till andra enheter – perfekt när ditt hotell enbart tillåter en av dina prylar att kopplas upp.
Ladda ned Mhotspot för Android