Läs bloggen här: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6

Tack vare ett gäng hjälpsamma leverantörer från pc- och Android-sidan är jag nu igång. Eller igång och igång. Vår testredaktör Mattias Inghe såg till att tillfälligt byta ut min befintliga maskinpark, som bestod av en 13-tums Macbook Air, en Apple Watch och en iPhone 6S, mot motsvarande produkter från pc- och Android-världen. Under en månad ska jag lämna min trygghetszon och ge mig över till den mörka sidan. Inte parallellt med mina gamla prylar, utan här snackar vi om att gå all-in.

Men vi tar det från början….

Jesper 1

Hej, jag heter Jesper och jag har, trots min höga ålder och mitt intresse för teknik och prylar, faktiskt aldrig ägt vare sig en pc eller en Android-telefon. Mitt datorliv startade med en Commodore 64 och gick sedan snabbt över till Atari – och när min far en dag kom hem med en bärbar Mac så var jag förlorad. Jag blev en Apple "fanboy" redan 1992. På mobilsidan har jag levt ett långt mer promiskuöst liv med start i en Motorola 5200 år 1994. Sedan dess har jag haft otalet olika telefoner från nästan samtliga i Sverige tillgängliga tillverkare.

Min nya smartphone, en Samsung Galaxy S7 Edge, är en otroligt fin skapelse med en enorm skärm i ett annars mycket smidigt format. Och vilken skärm sen. Fantastisk skärpa, underbar kontrast och en kantfunktion som jag aldrig tidigare stiftat bekantskap med. Vid första ögonkastet kan den liknas med en så kallad "infinty pool" som används i amerikanska filmer för att gestalta ett liv i lyx och flärd. Precis så känns telefonen: lyxig. Det här är förstås inget test utan bara mina personliga reflektioner. Ett utförligt test av Samsung Galaxy S7 Edge hittar du här. 

Nåja, tillbaka till telefonen. Själva "unboxingen" var inte helt olik den jag så många gånger avnjutit med mina många Apple-produkter, en snygg låda utan onödig "luft" där allt fanns på en väl utvald, kompakt plats. Att försöka återskapa en "unboxing" med den precision som en gång lades ner vid packningstillfället någonstans i Kina eller Korea är mer eller mindre omöjligt – se bara mitt försök i denna nu ökända film.

Uppackningen av S7:an är alltså en trevlig upplevelse, men kan en Android-telefon ersätta min iPhone? Läs mer i morgon!

Galaxy S7

Fotnot: Jesper Landén är publishing director på MacWorld och ett inbitet Apple-fan sedan 1992. I den här artikelserien berättar han hur det går att byta sida. Under en månad blev han av med alla Apple-prylar – och körde enbart Android och Windows.