Läs bloggen här: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6

Efter en mycket trevlig upplevelse av uppackningen av Galaxy S7 är det dags att börja använda den – helst i samma utsträckning som jag använt min Iphone 6s. Efter några sökningar på Google då bruksanvisningar är för "mesar" (eller egentligen smart funtade människor), så hittade jag en support-chatt. Den var fylld av glada tillrop och ett ständigt frågande om jag behövde mer hjälp, men det var väl just det chatten saknade, verklig hjälp.

Jag fick i alla fall tipset att använda programmet Samsung Smart Switch, och trots att det tog oerhört lång tid så var programmet väldigt bra och levererade precis vad det lovat. Min S7:a innehöll nu det mesta från min Iphone förutom det kanske mest vitala för telefonens utökade funktion, apparna. Här springer jag på det första riktigt stora hindret.

Jesper 2

I all ära levererar IOS och Android ganska liknande funktioner. Jag kan fota, dela filer, mejla, dela ut min internetuppkoppling och ringa. Mig veterligen så kan alla så kallade smartphones leverera detta men vad vet jag, jag har ju bara provat IOS tidigare. Min amerikanska kollega har förresten en ganska tydlig bild av situationen och på vissa punkter är han ”spot on”.

Nej, efter en dryg veckas användning finner jag att utmaningen för mig ligger i apparna. Appar släpps generellt först för iOS och senare till Android – men också avsaknaden av livsviktiga appar som iTV Shows, Facetime och Frågefeud gör att jag aldrig kan byta. Skämt åsido så hör jag från flera i min närhet att jag ska akta mig för att ge Android en riktig chans, det kan bli svårt att gå tillbaka. Nu har jag ju investerat snart tio år med spott och spe över allt som inte har ett äpple på sig så min stolthet kanske ”hjälper” mig att inte förloras till den ”mörka” sidan. ”Only time will tell” som John Wetton i gruppen Asia sjöng.

Men i övrigt är Samsung Galaxy S7 Edge en helt fantastisk maskin. Den är oerhört snabb, skärmen är det klaraste jag någonsin sett och den är kompakt för att vara en 5,5 tums telefon.

Men nu ska jag gå och packa upp en pc för första gången i mitt liv. Lådan ser sjukt förförisk ut. Bara texten Bang & Olufsen gör att det vattnas i munnen på en varumärkes-nerd som jag. Jag återkommer med en text om bekantskapen med en HP Spectre x360 Convertible i morgon. Kom igen, bara namnet.

Samsung Smart Switch

Fotnot: Jesper Landén är publishing director på MacWorld och ett inbitet Apple-fan sedan 1992. I den här bloggen berättar han hur det går att byta sida. Under en månad blev han av med alla Apple-prylar – och körde enbart Android och Windows.