Läs bloggen här: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6

Efter att ha kört en Android-telefon i en vecka så är det dags att anta nästa utmaning: Windows 10.

Motvilligt slår jag igen locket på min Macbook och tar ett djupt andetag. Öppnandet av en pc är ju något jag aldrig tidigare upplevt, men jag har ju packat upp ett otal Apple produkter under min livstid. Apple har ju, framför allt de senaste tio åren, gjort ”unboxing” till en konstform och jag tycker att HP i detta fall lyckats precis lika bra.

HP x360 Spectre kommer i en förpackning som närmast liknar ett etui som fina pennor anländer i. Jag möts av en elegant mörkt grå maskin med satin finish när jag öppnar locket, datorn accentueras dessutom av guldfärgade gångjärn.

HP x360

Allt ligger kompakt nerpackat för att göra emballaget så litet som möjligt för lägre volym och därmed bättre ur miljö- och transportsynpunkt.

Precis som med Samsung S7 Edge tog starten och installationen en hel del av min hyfsat dyrbara tid. Jag är ju antingen på jobbet eller med min familj som består av tre barn i åldrarna 2 till 6 år och en sambo som också jobbar heltid. Ni som befinner er i en liknande situation förstår säkert att orden: ”älskling, tar du barnen ett par timmar, jag ska installera en pc som ett socialt experiment för jobbet” inte landar så bra.

Kollegorna skakar på huvudet och undrar varför jag utsätter mig för det här, oavsett om de är pc- eller Mac-folk. Men i morgon ska jag se om jag lyckas komma igång med min pc.

Jesper 3

Fotnot: Jesper Landén är publishing director på MacWorld och ett inbitet Apple-fan sedan 1992. I den här bloggen berättar han om hur det går att byta sida. Under en månad blev han av med alla Apple-prylar – och körde enbart Android och Windows.