Kortfattat: Apple Icloud
Icloud kräver en Mac eller en IOS-enhet. Icloud stödjer även Windows, men du måste ha en Apple-enhet som du skapar kontot på första gången, och även för att aktivera vissa av Icloud-funktionena. Icloud stödjer inte Android. En del funktioner som e-post, kontaktlistor och kalender går dock att synka.

Icloud

Funktioner: E-post, kontaktlista, kalender, att göra-lista, bildgalleri, online-disk med synkning, webbaserade Pages, Numbers och Keynote, Iphone-lokalisering.

Pris: 5 GB gratis. 50 GB: 9 kr/mån. 200 GB 29 kr/mån. 1 TB 89 kr/mån.

Kortfattat: Google Drive

Googles tjänster som är kopplade till ett Google-konto har inget eget samlingsnamn. Drive är egentligen bara namnet på online-disken, men används ofta som samlingsnamn. Google Drive funkar på Windows och Mac, Android och IOS. Det finns ingen officiell Drive-app för Windows Phone, men webbgränssnitt och tredjepartsappar fungerar.

Google Drive

Funktioner: E-post, kontaktlista, kalender (med att göra-lista), bildgalleri, online-disk med synkning, Google Dokument (Docs, Sheets och Slides), Blogger, Hangouts med mera.

Pris: 15 GB gratis. 100 GB: 1,99 USD/mån. 1 TB 9,99 USD/mån. Upp till 30 TB för 299,99 USD/mån.

Kortfattat: Microsoft Onedrive

Onedrive är egentligen också bara namnet på lagringen, och det egentliga namnet på allt är ett ”Microsoft-konto” som sedan ger dig åtkomst till flera tjänster, som Office.com, Outlook.som och Live.com. Microsofts tjänster har bra stöd i både OSX, IOS och Android, och givetvis Windows Phone.

Onedrive

Funktioner: E-post, kontaktlista, kalender, att göra-lista, online-disk med synkning, Microsoft Office Online (Word, Excel, Powerpoint, Onenote, Sway och Docs.com), webbaserad Skype.

Pris: 5 GB gratis. 50 GB: 21,99 kr /mån. 1 TB inkl Office 365-abonnemang 64,99 kr/mån.