Jesper Landén är publishing director på MacWorld och ett inbitet Apple-fan sedan 1992. Han valde att utmana sig själv, och under en månad gjorde han sig av med alla Apple-prylar. I stället körde han enbart Android och Windows.

Läs bloggen här: Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | 

Under en vecka har han bloggat om sina erfarenheter av det han själv beskriver som ”den mörka sidan”. Bloggen har engagerat många av våra läsare. Här är några av kommentarerna.

Han lär ångra sig

"Den dagen Jesper Landén blir nedsmittad av virus, malware eller blir avlyssnad kommer han ångra sitt byte."
Martin Wirström 

Missar helt poängen

”Killen missar helt poängen om han bara använder funktionalitet och appar som han redan körde i IOS. Det är som att köpa en bluray-spelare och bara köra dvd-skivor - och sedan dra slutsatsen att gamla dvd-spelaren var lika bra som bluray-spelaren.
Erik Andersson 

Ett begränsat Apple-mindset

”Självklart ska testaren fokusera på de funktioner och appar som Android erbjuder och som saknas och förbjuds av Apple. Testet blir menlös om det bara utgår från vilken telefon som fungerar bäst med ett begränsat Apple-mindset.”
Peter Carlsson

Löjligt byta så kort tid

”Äh, löjligt. Att byta till Windows i en vecka kommer ju bara orsaka problem eftersom han inte kan Windows. Kommer orsaka lika mycket problem som för en Windows-användare som byter till Mac för en vecka. Man lär sig inte ett system på en vecka och det kommer ge huvudvärk oavsett vilket håll man byter åt.”
Fredrik Hoppe 

Värre än virus och kräksjuka

”Över min döda kropp att det kommer in en pc i vårt hus! Virus och kräksjuka från dagiset som ungarna drar hem må vara en sak men en pc? ”
Emil Oskarsson 

Vad säger FN om testet?

”Är FN informerade? Det måste gå emot deklarationerna om mänskliga rättigheter. Vad säger facket? Regeringen? Plåga människor på detta vis är inte ok.”
Håkan Erlandsson 

Byt färg, Microsoft!

"Blå skärm? Finns de fortfarande? Jag tycker Microsoft borde byta färg."
Ulf Karlsson

Android är överlägset

"Eftersom Android varit överlägset i många år nu så lär det gå väldigt lätt för honom att byta sida."
Erik Bill