Ända sedan Microsofts nya spelkonsol Xbox 360 lanserades, har målet för många hackare varit att utveckla ett modchip till konsolen. Med ett modchip installerat kan man kringgå kopieringsskyddet på konsolen och köra program som inte godkänts av tillverkaren eller till och med lägga in ett helt nytt operativsystem.

För gamla Xbox har modchip funnits länge och ett av de mer populära kom från en grupp som kallar sig själva "Team Xecuter”. Enligt gruppen är de nästan färdiga med det första modchippet för den nya konsolen.

Gruppen stötte dock nyligen på ett oväntat problem. Det visar sig att i vissa leveranser av Xbox 360 har Microsoft lagt på ett lager med epoxylim över den krets som skulle bytas ut. Detta gör arbetet betydligt svårare då det är så gott som omöjligt att få bort limmet utan att skada några komponenter. Alternativet vore att löda på kretsen för hand, men med 30 små lödpunkter är inte det heller någon bra lösning. Kanske visar det sig att en klick epoxylim var det mest effektiva av alla Microsofts försök att stoppa hackare.

Hittills har alltså ingen lyckats kringgå kopieringsskyddet helt och hållet. Nyligen lanserades dock en uppdatering som innebär att konsolen spelar upp brända skivor, något som inte är möjligt i originalutförandet.

Källa: Dailytech.