Under social isolering missar många träningen, men en app som kan hjälpa är Google Fitness. Den kan automatiskt registrera din aktivitet – och utmana dig att träna mer. Google Fitness krävs också för att vissa andra appar ska funka.
Kör du Iphone finns i stället appen Apple Hälsa.Home Workout

Gym på köksgolvet

Du som inte kan gå till gymmet behöver inte sluta träna. I Home Workout finns övningar som funkar varsomhelst. De beskrivs i form av tecknade filmer – och det finns en rad olika pass.
Välj mellan en nedbantad gratisversion med reklam och en reklamfri prenumerationstjänst.Nike Training Club

Pepp från kändisar

I sportutrustningsföretaget Nikes app blir idrottstjärnor som Cristiano Ronaldo och Serena Williams dina personliga tränare. Totalt finns 185 träningspass med olika syfte och svårighetsgrad. Alla visas med text och video.
Appen är gratis, men kräver registrering.Stegräknare

Räkna dina steg…

För att göra promenaderna kan du skaffa appen Stegräknare. Den håller koll på stegen och ger dig ”medaljer” när du gått extra mycket.
Appen är gratis, men det kostar 40 kronor att slippa reklamen.Stegräknare

… och gör dem till glass

Movesum är en annorlunda stegräknare. Du ser inte bara antalet steg utan också hur många kalorier du har bränt – i form av mat och dryck. Tusen steg kan exempelvis motsvara en hamburgare eller ett par glasspinnar.
För att använda appen på Android krävs Google Fitness (se ovan).Lifesum

Din egen hälsocoach

Movesums tillverkare har även en mer avancerad app. Den heter Lifesum och fungerar som din egen hälsocoach. Du skriver in hur du tränar och vad du äter och får sedan tips om hur du kan förbättra din hälsa.


Hjälp att sluta röka

Det bästa du kan göra för din hälsa är förstås att sluta röka. Landstingsägda 1177 Vårdguiden har tagit fram en app där en virtuell coach ger dig konkreta råd och hjälper dig med motivationen.Kaloriräknare

Smart sätt att räkna kalorier

Om hälsa synonymt med viktminskning kan appen Kaloriräknare komma till pass. Appen innehåller näringsvärden för över sex miljoner olika livsmedel, så du får med andra ord en bra bild av vad du sätter i dig.