Microsoft trappar upp kampen för att få användarna att byta till Windows 10. Den som stänger uppdateringsruta anses exempelvis ha godkänt att Windows 10 installeras. Det här får PC för Allas konsumentredaktör Martin Appel att i en krönika dra paralleller till skurkarnas spionprogram.
En stor del av våra läsare delar Martins upprördhet.

Dags att överväga Mac

”Håller helt med dig när det gäller Microsoft och Windows 10. Vad jag tycker om Microsofts agerande vill jag inte sätta på pränt. Jag får överväga om det blir Mac i framtiden!”
Curth


Det är min dator – inte Microsofts

Det verkar som om Microsoft varken vill eller kan förstå att det är min pc och mitt Windows, oavsett om programvaran eller hårdvaran är ny eller gammal. Jag hyr inte Windows eller datorn av Microsoft – det är inte deras grejer.
AF

Så slipper jag Windows 10

Jag använder programmet Easily Control Automatic, så än så länge slipper jag Windows 10. Programmet går även att stänga av om man ändrar sig och vill uppgradera, men det bestämmer man själv och inte Microsoft.
Joakim

Appel är köpt av konkurrenterna

Det låter som att Martin Appel är köpt av konkurrenterna. Han måste ha glömt alla Mac-ägare som fick nya datorer till att bli skrot när de gick över till Intel-plattformen och lämnade de gamla att mögla.
Göran

Skriv mycket om det här

Mycket bra artikel. Man blir upprörd när företag beter sig på det här sättet. Jag hoppas att ni sätter press på Microsoft. Det är en sak med marknadsföring men det är riktigt dåligt att tvinga folk att gå över till Windows 10. Jag hoppas att ni kommer skriva mycket om det här.
Kjell

Google tvingar också användarna

Jag känner igen problemet du skriver om. Men det är inte bara Microsoft som kör ”bully”. Jag har en Sony-lur med Android och blir skogstokig över alla Google-appar som inte går att avinstallera. Samtidigt håller telefonen på att påminna mig om att minne tar slut! Jag kan köra de appar jag verkligen vill på grund av ett överflöd av de påtvingade.
Ann

Du får det ju helt gratis

Ja, det är verkligen skurkaktigt att tvinga på användarna ett operativsystem som kostar cirka 1 200 kronor helt gratis.
Gert-Olof

Vi undersöker alternativen till Windows

Precis vad jag tycker. Du uttrycker det mycket bra. Jag blir enormt irriterad över att jag inte kan bestämma om jag vill eller inte. Själv har jag avinstallerat Windows 10 på de datorer jag har kunnat uppgradera gratis.
Microsoft inser inte att när de beter sig så här börjar man undersöka alternativen.
Janne

Drabbar de äldre

Min mamma är 80 år och har använt datorer i över 30 år, men på senare år har hon haft svårare att hänga med.
Nya Windows 10 är kanske bättre för de flesta av oss, men för min mamma är datorn plötsligt annorlunda och krånglig.
Med allt större andel äldre som använder datorer står vi inför ett stort problem om Microsoft och andra ständigt ska ändra om i datorerna som våra föräldrar har i hemmen, datorer som de har betalt för och äger.
Jarl

Jag fortsätter med Windows 7

Jag har lyckats tacka nej varje gång Microsoft vill att jag ska gå över till Windows 10. Nu har jag fått ett skäl att ta bort nerladdningen jag gjorde i början av gratisperioden. Skulle jag vilja installera 10:an så får jag väl betala, det rör sig inte om så stora pengar.
Lasse

Fler borde tvingas

Jag tycker att Microsoft trycker på för lite. Fler borde "tvingas" att uppgradera, eftersom att 10 är så bra.
Johannes
 

”Egenmäkigt förfarande”

Egenmäktigt förfarande, skulle jag vilja kalla deras sätt att agera.
Marie