Under Computex-mässan, som just nu pågår i Taiwain, har Asus lanserat flera nya produkter. En av dem är den bärbara datorn Zenbook 3, som genomgått en komplett omgörning gentemot tvåan. Datorn stoltserar med en vikt på blott 910 gram och en tjocklek på 11.9 millimeter, samtidigt som den innehåller rejält med kräm.

Asus Zenbook 3

På Computex-scenen uppgav Asus Jonney Shih att man tagit det bästa från såväl Macbook Air (formatet) som Macbook (kraften) för att producera Zenbook 3, som uppges innehålla en dubbelt så snabb processor som hos en Macbook. För att verkligen trycka upp den kastade handsken i Apples ansikte meddelade Asus också att Zenbook 3 kommer att kunna köpas i ”rose gold.”

Test: Så bra är nya Macbook

Zenbook 3 kommer med en Intel i7-processor, 16 GB RAM och en SSD-disk på 1 terabyte. Skärmen är på 12,5 tum och täckt i Gorilla-glas. Datorn når butikerna senare i sommar. Tre modeller uppges ingå i utbudet, där en enklare i5-variant väntas kosta 999 dollar, eller cirka 8280 kronor. Toppmodellen väntas gå på 1 999 dollar, eller cirka 16 500 kronor.