Tinder

Tinder hetaste dejtingappen

Tinders upplägg är enkelt, men har ändå lyckats revolutionera nätdejtingen. I appen ser du personer i närheten, en i taget, baserat på var du befinner dig via mobilens gps. Gillar du vad du ser sveper du personens bild till höger, ogillar du sveper du vänster. En ny person dyker upp. Upprepa. Om två personer svept till höger på varandra blir det en matchning och ni kan börja chatta med varandra.

Ytligt? Kanske, men det går inte att komma ifrån att det här är den hetaste dejtingappen just nu, använd av miljontals människor världen över. Bara i Sverige sveps det enligt Tinder 40 miljoner gånger per dag. Så vill du ha en chans att matcha med någon av alla användarna är det bara att bita ihop. Kamma dig och ta en snygg selfie, stretcha tummen och ge dig i det oändliga svepmaraton som är Tinder.

Pris: Gratis, men begränsat antal svepningar per dag. För 160 kronor per månad får du obegränsat antal svepningar, fler "super likes", rätten att ångra personer du ratat, samt möjligheten att hitta människor på andra platser än där du befinner dig.
Plattform: Iphone, Android.
Antal medlemmar: 50 miljoner värden över. Svenska siffror saknas, men det uppges att "det sveps 40 miljoner gånger per dag".
Läs merwww.gotinder.com


Happn

Happn  när närhet är viktigast

Det här är appen som tar gps-dejting till en ny nivå. Det fungerar så att appen hela tiden är igång och varje gång du går förbi någon som också använder appen läggs den personen till i din app. Du kan då se var, när och hur många gånger ni passerat varandra, samt kolla in dennes profil. Om du gillar vad du ser kan du "gilla" personen. Precis som med Tinder krävs att personen gillar tillbaka för att ni ska kunna börja prata. Om du rör dig mycket i stan kan det här vara appen för dig. Tänk dock på att det kan dra en del batterier med appen igång hela dagarna.

Pris: Gratis, men du kan betala för "charms", ett sätt att få någons uppmärksamhet utan att de har gillat dig.
Plattform: Iphone, Android, Windows Phone
Antal medlemmar: 10 miljoner i världen.
Läs mer: happn.com


Happy Pancake

Happy Pancake – traditionell nätdejting 

Det här är nätdejting för dig som tycker att Tinder och liknande appar är för ytliga. Happy Pancake är istället en traditionell dejtingsajt i bemärkelsen att du har en profil där du kan skriva en längre presentation av dig själv och ladda upp bilder i ett album. Sedan söker du efter personer utifrån vissa kriterier. Till exempel typ av förhållande (vänskap, kort romans, seriöst förhållande), län, ålder, med mera. Hittar du personer som passar dessa och har en profil som tilltalar dig är det bara att skicka ett meddelande, eller en flirt. Inget väntande på att matchas ihop innan ni kan prata med varandra. Dessutom är Happy Pancake gratis.

Pris: Gratis (finansieras med reklam).
Plattform: Webb
Antal medlemmar: 230 000.
Adress: Happypancake.com


Match

Match.com – dejtingjätte med extra allt

Match är en av de största dejtingtjänsterna i världen. Här hittar du lite av allt. Du har en profil där du kan skriva en snajdig presentation, välja intressen och personlighetsdrag utifrån kategorier. Du kan välja att surfa runt bland alla singlar via Match-sajten. Bland annat letar du genom att välja olika kategrier som stämmer utifrån vad du letar efter. Det finns också en mobilapp där du dessutom kan hitta folk utifrån hur nära de är dig. Dessutom anordnas olika evenemang där du kan träffa andra singlar bortom datorskärmen. Match.com äger även Spraydate.

Pris: 299 kronor per månad (149 kronor om du köper ett halvår).
Plattform: Webb, Iphone, Android, Windows Phone, Finns även för Android Wear.
Antal medlemmar: "20 000 aktiva om dagen i Sverige", enligt sajten.
Adress: Match.com


Okcupid

Ok Cupid – när du litar på algoritmer

Ok Cupid är en populär dejtingapp där du kan hitta folk som är nära dig och bläddra igenom singlar på Tinder-manér. Det som skiljer Ok Cupid från de andra apparna är deras fokus på matchning via algoritmer. Du kan svara på hundratals frågor inom olika kategorier och utifrån detta ser du hur bra du matchar med andra användare. Ju fler du svarar på desto bättre ska matchningen bli. Dessutom räknar appen ut hur populär du är. Ju populärare du är, desto populärare personer visas för dig.

Pris: Gratis, eller från 85 kronor i månaden. Du betalar för att låsa upp funktioner som till exempel möjligheten att se vem som har gillat dig, titta på andras profiler anonymt och fler sökmöjligheter.
Plattform: WebbIphone, Android
Antal medlemmar: Ingen uppgift om Sverige.
Läs mer: www.okcupid.com


Mötesplatsen

Mötesplatsen – För äldre dejtare

Det här är dejtingsajten för dig som är lite äldre. Den största gruppen här är mellan 30-40 år, men enligt Mötesplatsen finns även många användare som är över 50 år. På mötesplatsen kan du skapa en profil, ladda upp bilder i fotoalbum och skriva dagboksinlägg. Förutom en sajt finns också appar för Iphone och Android.

Pris: Från 149 kronor per månad.
Plattform: Webb, Iphone, Android.
Antal medlemmar: 140 000 aktiva medlemmar i Sverige och Norge, enligt Mötesplatsen.
Läs mer: Motesplatsen.se


Dejting sajt app elitsinglar

Elitsinglar – dejting för karriärister

Elitsinglar är dejtingsajten/appen för dig som vill hitta någon med samma ambitionsnivåer som du. Här matchas du med personer utifrån utbildning, arbete och personlighet. Tjänsten skryter med att ha 68 procent akademiker. För att göra matchningen får du göra ett personlighetstest som sedan jämförs med andra användare.

Pris: Finns begränsad gratisversion, premium kostar 249 kronor för 7 dagar, 499 kronor för en månad, 995 kronor för tre månader och 1 495 kronor.
Plattform: Webb, Iphone, Android.
Antal medlemmar: 140 000 aktiva medlemmar i Sverige och Norge, enligt Mötesplatsen.
Läs mer: Elitsinglar.se