Kartor & trafik

Jordglob

Bästa kartan i mobilen

Google Maps är den bästa kartappen. Välj en karta över hela världen eller zooma dig ned till gatunivå – som en vanlig karta eller en satellitbild. Funktionen Vägbeskrivning visar hur du tar dig mellan två platser – med bil, kollektivtrafik eller till fots. Du som inte har internet på resan kan välja offline-läget för att spara kartan i telefonen.

Maps (Google)
Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS


Här är appen som utmanar Google Maps
Kartappen Here Wego erbjuder ett något bättre offline-läge än Google Maps. Du kan ladda ned kartor för hela länder och kontinenter i förväg, vilket är perfekt om du saknar uppkoppling på resan.

Here Maps
Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS


Hitta kollektivtrafik i hela världen

Behöver du hjälp att hitta kollektivtrafik? Appen Moovit hjälper dig. Ange vart du vill resa och när du vill göra så får du förslag på resvägar och tidtabeller. 
Läs mer i vår guide till Moovit!

Moovit
Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS
Ladda ner till Windows Phone

Tågbiljetter i hela Europa

Tysk järnvägsbolaget DB:s app Navigator samlar tidtabeller för tågen i hela Europa. Ska du tågluffa kan du alltså planera din resa här.

DB Navigator (Deutche Bahn)
Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS


Billigare bussbiljetter

I många delar av Europa är buss ett bättre alternativ än tåg, och via Goeuro kan du kolla turlistor och köpa biljetter i hela Europa. Och appen hjälper dig även att hitta tåg för de sträckor där detta alternativ är bäst.

Goeuro
Ladda ned för Android
Ladda ner för IOS


Båtbiljetterna i hela Europa

För dig som vill köpa båtbiljetter är Direct Ferries ett bra val. Det här är en sajt som jämför priserna för cirka 2 700 färjelinjer i Europa och Nordafrika. I många fall kan du även köpa dina biljetter här – i vissa fall till lägre pris än du får på rederiets egen sida.

Direct Ferries
Ladda ned för Android
Ladda ned för IOS


Hitta rätt när du reser i Sverige

Man behöver förstås inte resa utomlands är sommarsverige är så fantastiskt.
För dig som vill resa inrikes är Resrobot en fantastisk tjänst. Den låter dig söka resor mellan 50 000 hållplatser och stationer i hela landet – oavsett om du väljer tåg, buss, båt eller någon annan del av kollektivtrafiken.

Resrobot
Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS

Resrobot