Så hittar du ett rit-företag nära dig

Men hur går du tillväga när du väl behöver it-expertis i ditt hem?
Här är några tips:

Anlita en förmedlare…

Det absolut enklaste är att låta en förmedlingstjänst göra grovjobbet åt dig. Förmedlare tar som regel inte betalt för tjänsten.

Det enda du behöver göra att gå in på företagets hemsida och fylla i ett offertformulär. Beskriv ditt ärende så utförligt som möjligt och invänta svar. Förmedlarens jobb blir då att leta upp företag som kan tänkas matcha din förfrågan.

Vanligtvis innebär detta att du får erbjudanden från fem-sex olika företag. En offert betyder inte att du är juridiskt bunden, så välj det företag som passar dig bäst. Det är även uppskattat att du meddelar övriga företag att du valt något annat för jobbet.

I dagsläget är det svårt att särskilja företagen som har börjat erbjuda rut-avdrag för it-tjänster. Men det är inte helt otippat att många förmedlare förberett sig inför reformen.

– Vi kommer att satsa mer på att både få in it-företag, servicetekniker och liknande leverantörer. Samtidigt satsar vi mer på att få in förfrågningar om till exempel hjälp med reparation, installation eller större uppdrag som teknikinstallationer i hemmet, säger Vishal Nanda, marknadschef på förmedlingsföretaget Servicefinder.se.

Det är känt sedan tidigare att äldre personer är den grupp i samhället som mest drabbas av it-relaterade problem i hemmet. Servicefinder kommer därför att satsa på att nå ut med informationen till målgruppen.

– Vi ska sammanställa informationen om de nya tjänsterna som kommer gå in under RUT, och vi kommer definitivt att skicka ut informationen via de flesta av våra kanaler för att låta våra 300 000 medlemmar uppmärksamma avdraget för it-tjänster. Det finns nog många lite äldre som kommer att använda det, säger Vishal Nanda.

… eller ring runt

Varför inte börja med att höra för dig med lokala företag? Enklast gör du det via sidor som Proff.se, där du enkelt kan sortera företagen efter bransch och geografi.

Du kan förstås även söka på Google efter it-tekniker i din hemstad.


Offerta
Offerta är en av de tjänsteförmedlare som kan hjälpa dig hitta en rit-tekniker.

Här kan du hitta din "rit-tekniker"

Dessa företag erbjuder offerter via internet:

Här kan du söka efter företag: